avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza contabila

Buna seara,
In cadrul unei expertize contabile la o asociatie de propietari, expertiza solicita de persoana dat in judecata, si admisa de judecator, se solicita actele aadministratiei pentru perioada ianuarie 2013-iunie 2014. Convocarea expertului a fost facuta pentru data de 02.12.2015, dar asociatia nu s-a prezentat, solicitand o amanare pentru a aduna actele. Din cate am inteles, o parte dintre acestea au fost prezentate in jurul datei de 15.12. dar fara ca eu, ca solicitant al expertizei sa fiu prezenta sau anuntata. La procesul care a avut loc zilele trecute avocata administratiei , a anuntat ca nu are cum sa predea toate actele deoarece perioada ian. -iunie 2013 nu stie unde este, fapt pentru care s-a dat amanare din nou.In cazul in care administratia nu prezinta aceste acte, ce se va intampla in continuare?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 11:09, 30 Octombrie 2017
Probabil, instanta va fixa noi termene de judecata si va aplica asociatiei de prorietari, ca parte in proces, amenzi judiciare succesive pana la prezentarea documentelor.
Membrii asociatiei de proprietari trebuie sa fie atenti la cine plateste efectiv amenda judiciara, respectiv daca aceasta amenda nu va fi repartizata de catre administrator drept costuri per locatar. Arhivarea documentelor asociatiei nu este in sarcina membrilor asociatiei de locatari.
eu sunt de acord ca asociatia ar putea di amendata, dar stau si ma intreb cat va dura acest proces pana la urma? Pentru ca nu o poate tine la nesfarsit asa, sa nu prezinte acte dar sa continue sa aiba pretentii. Sumele calculate pentru intretinere oricum sunt dupa parerea mea, exorbitante, pentru perioada de iarna anul trecut 3 persoane , intretinerea a fiost undeva la 13-14-15 mil pe luna la un apartament cu 2 camere , ori m-am mai uitat si eu pe avizierele puse online de la diferite asociatii , dar asemenea sume nu am regasit nicaieri. Mentionez ca nu stau in vreun ansamblu rezidential cu paza, parcare si piscina la parterul blocului sau mai stiu eu ce .
Este de competenta instantei de judecata sa stabileasca de cate ori va aplica amenda judiciara si cat va dura procesul.
Comparatia cu cheltuielile din alte asociatii de proprietari nu mi se pare oportuna atata timp cat difera cu siguranta conditiile existente in fiecare asociatie in parte (avute in vedere la calcul), chiar daca preturile la utilitati pot fi calculate dupa aceleasi criterii de catre emitentul facturii.
Buna ziua ! In Asociatia de Proprietari din care fac parte ca proprietar sunt f multe procese in curs si se pare nu putem verifica (atat de ne transparenta este atitudinea gestionarilor asociatiei) cum platesc aceste persoane reclamate avocatii si tot ce tine de cheltuielile de judecati. Cum ar trebui sa procedam ?
Trebuia sa deschideti o noua discutie legata de subiectul respectiv.
In hotararea judecatoreasca care se va da, trebuie sa se mentioneze inclusiv modul de plata al cheltuielilor de judecata (presupun ca va referiti la impartirea ulterioara, pe proprietari a cheltuielilor, in conditiile in care asociatia pierde procesele), daca printre obiectivele fixate pentru expertiza vi s-a aprobat de catre instanta si acest obiectiv.

Alte discuții în legătură

Plata expertiza mirusaby mirusaby Buna ziua, am si eu iarasi o problema : la adunarea generala din luna iun.2012 s-a hotarat schimbarea comitetului executiv, si efectuarea unei expertize ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii Marian Jumara Marian Jumara Am cerut recuperarea datoriilor in instanta. Judecatorul ma obliga sa platesc expertiza contabila, jumatate, jumatate, cu paratul, fara ca sa cerem acest ... (vezi toată discuția)
Taxa expertiza nicu_is nicu_is buna ziua, am o intrebare, cat poate ajunge taxa pt o expertiza ? si cine trebuie sa plateasca ? pe scut, sunt in proces cu asociatia de locatari pt o anumita ... (vezi toată discuția)