Buna seara,
In cadrul unei expertize contabile la o asociatie de propietari, expertiza solicita de persoana dat in judecata, si admisa de judecator, se solicita actele aadministratiei pentru perioada ianuarie 2013-iunie 2014. Convocarea expertului a fost facuta pentru data de 02.12.2015, dar asociatia nu s-a prezentat, solicitand o amanare pentru a aduna actele. Din cate am inteles, o parte dintre acestea au fost prezentate in jurul datei de 15.12. dar fara ca eu, ca solicitant al expertizei sa fiu prezenta sau anuntata. La procesul care a avut loc zilele trecute avocata administratiei , a anuntat ca nu are cum sa predea toate actele deoarece perioada ian. -iunie 2013 nu stie unde este, fapt pentru care s-a dat amanare din nou.In cazul in care administratia nu prezinta aceste acte, ce se va intampla in continuare?
procesul s-a incheiat, expertiza a fost contestata de catre asociatie, s-a facut si a 2 expertiza care au fost luate in considerare de catre instanta, asociatia a facut apel, dar a fost respins. In hotarare scrie clar ce sume se scad din sumele de plata si imi spune cat mai am de achitat. Asociatia, respectiv presedinta spune ca trebuie sa platesc pentru refacerea calculelor, caci ea nu reface nici un calcul. In cazul asta, cum procedez?
Asociatia trebuie sa respecte hotararea judecatoreasca. Plata contabilei pentru refacerea calculelor se va face probabil, din salariul pe care il primeste de la asociatie.
Daca insista sa platiti, puteti apela la un executor judecatoresc sau deschide actiune in instanta impotriva celui/ celor care nu respecta o hotarare judecatoreasca (nu s-a specificat in hotarare ca trebuie sa platiti dvs. refacerea calculelor, gresit facute de catre asociatie).
Expertul contabil va aprecia in ce masura actele care nu-i pot fi prezentate sint absolut necesare in fundamentarea raspunsului. Daca nu poate formula raspunsuri pe baza a ceea ce i se prezinta, face un Raport de imposibiltate din lipsa de documente, nine-n teles dupa ce a informat instanta si aceasta a luat toate masurile ce se impun. Conform NCC, partea care refuza sau nu detine documentele necesare fundamentarii unei opinii, este sanctionata in sensul ca se retine a fi reale sustinerile partii adverse. Art 295 CPC “ Inscrisul ascuns sau neprezentat instanta retine dovedit continutul afirmat de partea care cere...
Plata expertiza
mirusaby
Buna ziua,
am si eu iarasi o problema : la adunarea generala din luna iun.2012 s-a hotarat schimbarea comitetului executiv, si efectuarea unei expertize ... (vezi toată discuția)
Taxa expertiza
nicu_is
buna ziua, am o intrebare, cat poate ajunge taxa pt o expertiza ? si cine trebuie sa plateasca ? pe scut, sunt in proces cu asociatia de locatari pt o anumita ... (vezi toată discuția)