avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... expertiza contabila
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

expertiza contabila

Buna seara,
In cadrul unei expertize contabile la o asociatie de propietari, expertiza solicita de persoana dat in judecata, si admisa de judecator, se solicita actele aadministratiei pentru perioada ianuarie 2013-iunie 2014. Convocarea expertului a fost facuta pentru data de 02.12.2015, dar asociatia nu s-a prezentat, solicitand o amanare pentru a aduna actele. Din cate am inteles, o parte dintre acestea au fost prezentate in jurul datei de 15.12. dar fara ca eu, ca solicitant al expertizei sa fiu prezenta sau anuntata. La procesul care a avut loc zilele trecute avocata administratiei , a anuntat ca nu are cum sa predea toate actele deoarece perioada ian. -iunie 2013 nu stie unde este, fapt pentru care s-a dat amanare din nou.In cazul in care administratia nu prezinta aceste acte, ce se va intampla in continuare?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Georgescu , Contabil 11:09, 30 Octombrie 2017
Instanta de judecata este cea care decide daca se accepta majorarea onorariului (in functie de documentele justificative pentru cheltuieli, volumul de munca al expertului, etc.) si nominalizeaza partea in proces care achita onorariul definitiv. De regula, tot partea care a achitat onorariul provizoriu achita si diferenta.
La terminarea procesului, partea in dosar care castiga poate solicita instantei sa aprobe recuperarea cheltuielilor facute de aceasta de la partea care pierde procesul.
Dar va rog spuneti-mi , pot face piublic rezultatul unei expertize contabile?
Concret, la ce va referiti ?
Dosarul cauzei (deci si raportul de expertiza tehnica judiciara) pana la terminarea procesului poate fi consultat de partile in proces si de catre avocatii acestora. Prin urmare, nu este public.
Revin dupa aproape 1 an, timp in care procesul s-a incheiat, si intreb: acum pot prezenta cele 2 expertize membrilor din asociatia de propietari, ca sa afle si celelalte persoane cum se lucreaza in asociatia de propietari?
Si mai am o intrebare: daca tribunalul accepta expertiza, imi scade parte din sumele datorate, asociatia are dreptul ca in urma unei hotarari judecatoresti sa imi ceara bani pentru a face recalcularea?
Intrebarea a 2-a arata ca nu s-a terminat procesul, daca nu este expertiza acceptata.
Puteti face public raportul de expertiza daca exista o hotarare definitiva a instantelor de judecata - fond plus apel. Hotararea definitiva va poate fi favorabila sau nu si informarea celorlalalti proprietari va poate fi potrivnica.
Finalul celei de-a doua intrebare are raspunsul din hotararea definitiva unde scrie in clar ce trebuie facut de catre asociatie. Fara a vede ce scrie in hotararea definitiva, nu cred ca poate fi vorba de compensare de cheltuieli.

Alte discuții în legătură

Plata expertiza mirusaby mirusaby Buna ziua, am si eu iarasi o problema : la adunarea generala din luna iun.2012 s-a hotarat schimbarea comitetului executiv, si efectuarea unei expertize ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii Marian Jumara Marian Jumara Am cerut recuperarea datoriilor in instanta. Judecatorul ma obliga sa platesc expertiza contabila, jumatate, jumatate, cu paratul, fara ca sa cerem acest ... (vezi toată discuția)
Taxa expertiza nicu_is nicu_is buna ziua, am o intrebare, cat poate ajunge taxa pt o expertiza ? si cine trebuie sa plateasca ? pe scut, sunt in proces cu asociatia de locatari pt o anumita ... (vezi toată discuția)