avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Schimbare instanta de judecata!
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Schimbare instanta de judecata!

Buna ziua! Daca ma puteti ajuta, am o intrebare.In ce conditii un inculpat poate cere schimbarea instantei de judecata si cui? Se considera nedreptatit de catre judecator si doreste sa stie daca poate fi judecat de alta instanta.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:41, 15 Ianuarie 2016
Puteti sa il recuzati daca identificati un caz de incompatibilitate, pentru ca se simte nedreptatit nu este suficent, daca există o suspiciune rezonabilă că imparţialitatea judecătorului este afectată, este posibil.
Trebuie sa motiveze temeinic daca vrea sa ceara recuzarea.
Sa indice in concret ce a facut judecatorul ca sa fie recuzat.

Spre exemplu, respingerea intrebarilor adresate martorilor poate constiui un motiv de recuzare in opinia mea.
Adica se pon numai intrebari pentru condamnarea persoanei dar se resping cele care pot duce la un rezultat de nevinovatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de recuzare / incompatibilitate procuror care este inculpat intr-un dosar in care sunt reclamant? eusaisapte eusaisapte procurorul care ma cerceteaza abuziv intr-un dosar, este inculpat in alt dosar penal pentru cercetarea abuziva in legatura cu fapte de coruptie, de catre DNA. ... (vezi toată discuția)
Recuzare procuror vasile340 vasile340 daca un procuror care ancheteaza o persoana inculpata intr-un dosar penal a fost candva angajat la firma inculpatului se poate recuza procurorul ? (vezi toată discuția)
Dreptul la un proces echitabil Ale80 Ale80 Buna ziua, In cadrul unui proces penal, inca din faza de urmarire penala a organelor de politie, mi-au fost respinse mai multe cererei de probatiune, inclusiv ... (vezi toată discuția)