avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Proprietate fara acte
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Proprietate fara acte

Daca locuiesc in aceeasi locuinta cu bunica mea , care nu are acte pe casa , ci doar chitanta de mana, pot sa fac o impartire a curtii ( bineinteles ca aceasta impartire este relativa pana in momentul in care voi face succesiunea). Noi voiam doar sa tragem gard intre noi , sa nu mai existe discutii . este legal ?
Cel mai recent răspuns: Luci4n , utilizator 15:26, 2 August 2009
Puteti incheia un act de granituire in sensul aratat de dvs mai sus . Problema care se pune este urmatoarea: nici un notar public nu va dezbate succesiunea in sensul de a trece la masa succesorala o proprietate pentru care nu exista decat o chitanta de mana.
Trebuie sa faceti actiune in instanta , aducand ca probe acel inscris olograf si martori in vederea obtinerii unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act de proprietate! Altfel nu veti avea efectiv ce sa dezbateti la viitoarea succesiune!
=D>
Salut,am o propietate de 125 m patrati,pe aceasta propietate am ridicat 2 camere pt care am toate actele, dar acum cam 1 an si jumatate ,am mai ridicat inca 2 camere pt.care nu am niciun act si as vrea sa intru in posesia acestora ,stiu ca trebuie sa platesc o amenda(daca imi puteti spune cam in cat ar consta aceasta amenda ) ,mentionez ca suprafata pe care se intind e de aproximativ 50 m patrati ,va multumesc pentru ajutor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte casa florin neagu florin neagu Buna ziua, ma aflu in urmatoarea situatie : parintii mei detin un teren de 200 mp cumparat in anii 60 cu o chitanta de mana , pe acel teren sa construit o casa ... (vezi toată discuția)
Am construit o casa fara autorizatie positano positano in anul 2005 -2006 ,de fapt am consolidat o magazie si un garaj si am mai facut o camera si un hol care nu apar in contractul de vanzare-cumparare .eu impreuna ... (vezi toată discuția)
Disputa teren cu vecinul rbtm rbtm Primaria a publicat documentele cadastrale ale teritoriului, ocazie cu care fiecare proprietar putea depune cereri de rectificare, daca se considera ca acestea ... (vezi toată discuția)