avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Disputa teren cu vecinul
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Disputa teren cu vecinul

Primaria a publicat documentele cadastrale ale teritoriului, ocazie cu care fiecare proprietar putea depune cereri de rectificare, daca se considera ca acestea sunt necesare.
Eu am un teren (pe care se afla si o casa) de 2800mp. Gardul dintre loturi a fost ridicat temporar de mine, pe cheltuiala mea, cu acceptul vecinilor, in urma cu multi ani. Acum cand s-au efectuat masuratorile (din gard in gard), s-a constatat ca terenul are doar 2600mp. Vecinul din stanga are in plus fata de actele pe care le detine aprox 50mp, iar vecinul din dreapta are in plus aproximativ 150mp (lucru confirmat verbal de reprezentantii Primariei). Vecinii sustin ca terenul lor este pana la gardul ridicat de mine si nu sunt de acord cu mutarea lui in interiorul terenurilor lor, in conformitate cu ce scrie in actele noastre, ale tuturor.
As avea doua intrebari:
Daca eu pun gardul pe terenul meu, cu 5 m in interior fata de limita de proprietate, vecinul are dreptul de a se intinde pana la gard, desi in acte el nu detine suprafata respectiva? Limita de proprietate este data de gard sau de acte si masuratori?
Care sunt pasii de urmat pentru a putea muta gardul, adica de a ocupa toata suprafata pe care am achizitionat-o si pentru care platesc impozit?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 20:59, 23 Martie 2017
Buna seara,
daca nu va intelegeti OMENESTE atunci va trebui sa va adresati instantei intr-o actiune in granituire cu fiecare vecin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Granituire si obligatie de a face? dandanaua dandanaua Si eu si vecinii avem proprietatile cu iesire la strada, dar vecina a vrut sa intre in curte pe langa casa si nu prin fata ei, astfel ca a mutat gardul dintre ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren ocupat abuziv de catre vecin daniel_fergusson daniel_fergusson In 2005 o batrana a vandut 500mp dintr-o suprafata de 1500mp. In 2009 a decedat. Cumparatorul si-a construit un gard din beton dar nu in terenul cumparat ci in ... (vezi toată discuția)
Coordonatele stereo ale unui teren, conform actului cadastral, nu sunt recunoscute la delimitarea "cu ruleta a unui teren cumparat Dragnea Ioan Dragnea Ioan Am cumparat un teren, cu acte cadastrale in regula, cu coordonate stereo insa la punerea in posesie vanzatorul a facut o delimitare cu ruleta luand un ... (vezi toată discuția)