avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura achizitie UE cu TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura achizitie UE cu TVA

Buna ziua. Am achizitionat servicii de la o soc din UE, care are cod valid de TVA valid, e inscrisa in Vies, insa factura a fost emisa cu TVA. Am discutat cu ei si nu vor s-o refactureze fara TVA, deoarece asa a hotarat compartimentul lor financiar-contabil. In acest caz, voi trece suma serviciilor+ TVA in contul 628. O declar in 300 la rd 26 si nu o declar in 390. Mentionez ca societatea noastra este platitoare de TVA si inscrisa in ROI.
Va multumesc,
Madellaine
Ultima modificare: Vineri, 15 Ianuarie 2016
madellaine, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 15:48, 19 Ianuarie 2016
da, o tratati ca o cump de la un neplatitor
Puteti recupera tva ul cerandu-l statului respectiv prin 318

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare ioanatodi ioanatodi Firma din Romania neplatitoare de tva se inregistreaza in Registrul Intracomunitar datorita faptul ca presteaza servicii in spatiul UE si se confrunta cu o ... (vezi toată discuția)
Tva la factura externa marianavatany@yahoo.com marianavatany@yahoo.com Buna ziua,apelez din nou la ajutorul dv. Ma confrunt cu urmatoarea problema: -am primit o factura emisa cu tva de catre un furnizor din Austria-cod valid ... (vezi toată discuția)