avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-- Fetita de 10 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-- Fetita de 10 ani

Buna ziua

Este tot mai aproape divortul si nu stiu ce sanse am ca sa stau cat mai mult in viitor cu fetita mea de 10 ani .

Este foarte atasata de mamica si sigur ca cu ea va sta in viitor .
Sotia mea sa ocupat foarte mult cu fetita , sunt foarte atasate si e normal sa locuieasca impreuna de acum incolo

Dar totusi si eu asi vrea ca macar jumatate din timp sa am posibilitatea ca fetita sa fie si la mine
Macar 3 zile din saptamana sa locuiasca la mine

Intelegere intre mine si sotie asupra acestui fapt nu are nici o sansa.
Ea a crescut pana acuma fetita si vrea sa steie cu ea si deacum incolo

Fetita pe ea alege in orice situatie


Pe cale legala ce pot sa obtin in acest sens ?

Am inteles ca la nivel european in cursul acestui an se vrea scoatera unei legi care da mai multe sanse parintiilor ( in cazul meu - taticilor ) sa petreaca mult mai mult timp cu copii - chiar daca fostele sotii nu vor acest lucru .

Sunt informat bine sau inca nu exista prea multe sanse pentru mine.

Discutia , intelegerea cu sotia este exclusa .
Cu ea nu vom putea ajunge la o intelegere ca fetita sa stea cateva zile saptamanal la mine


Cu deosebita consideratie
gheorghe175
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:58, 13 Septembrie 2016
Nu este vorba de schimbarea legislaţiei la nivel european, ci de o Rezoluţie a Consiliului Europei în care se prevede egalitatea drepturilor şi obligaţiilor părinteşti pentru ambii părinţi.
Legislaţia din Romania este în concordanţă cu această Rezoluţie, de ci nu e nimic nou.Legea 272/2004, Art. 36 (1) Ambii parinti sunt responsabili pentru cresterea copiilor lor.
Dacă doriţi ca după divorţ să aveţi o relaţia bună cu fetiţa, în primul rând demonstraţi-i că o iubiţi, în al doilea rând, păstrţi o relaţie civilizată cu mama ei.Restul vine de la sine.
nu stiu ce sanse am ca sa stau cat mai mult in viitor cu fetita mea de 10 ani .


dar acum cat stati sau pana acum, cat timp ati petrecut cu ea?
Ziceti ca mama s-a ocupat, mama sta, fetita vrea cu mama.

Ea a crescut pana acuma fetita si vrea sa steie cu ea si deacum incolo

Fetita pe ea alege in orice situatie



Ideea principala era ca parintele nu de la copil ci de la sotie divorteaza si din aceasta cauza nu trebuie sa depinda de fosta sotie in privinta timpului petrecut cu copilul



da, asta e ideea , dar nu de sotie depinde cat timp petreceti cu copilul, ci tine mai mult de dvs, ca daca nu ati stiut pana la 10 ani cum fiti parinte, nu puteti sa invatati acum dupa divort, fortand copilul sa stea la dvs 3 zile, daca nu ati facut lectii impreuna pana acum, nu e cazul sa va apucati dupa divort. Copilul nu trebuie sa sufere schimbari ca divortati dvs, parintii. Daca aveti o relatie buna cu copilul, acesta o sa vrea sa stea la dvs si 4 zile.
Locuiti in apropiere ?
Ati discutat cu mama, cam cum vede ea relatia copilului cu dvs?
Aveți dreptate, părinții are drepturi și obligații egale.
TREBUIE SĂ CEREȚI ÎN INSTANȚĂ AUTORITATE PĂRINTEASCĂ COMUNĂ de genul CUSTODIE COMUNA FIZICĂ.
Avem deja și jurisprudență, veți câștiga dacă veți invoca ca exemplu această decizie a instanței care acordă în premieră în România CUSTODIA COMUNĂ FIZICĂ:

[ link extern ]

[Editat - e suficient sa puneti link. Incarcati paginile forumului in mod inutil. Multumesc.]
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
Admin, administrator
Multumesc frumos pentru raspunsuri

gheorghe175
Sunt persoane care considera copii, un ”bun”comun al parintilor, ”dobandit” impreuna, deci cu drepturi comune, asta e tot ce conteaza. Citesc despre, citeaza litera legii- conform legii, interpretari brute, fara nici un filtru cognitiv din care sa rezide macar bun simt, omenie sau experinta de viata. Dar sunt perseverenti in a generaliza exceptiile.
Un copil este..un OM, aflat in stadiul de dezvoltare X...copilarie, adolescenta, depinde. Are sentimente, pozitive , negative, interpretare proprie a experientelor, sunt vulnerabili, necesita atentie, rabdare, daruire,responsabilitate, indrumare. Un om, nu un obiect.
Domnule..Dvs vreti sa stati cu fiica dvs ? Adica, va ganditi la fetita, o iubiti si ii vreti binele ? Va ganditi ca binele fetitei ar fi sa se plimbe cate 3 zile la mama si 3 zile la tata ?? Nu cred ca v-ati gandit, la ce presupune cresterea ei, din 3 in 3 zile. Stiti..copii au nevoie de haine curate, camera separata , e fetita, dar are deja 10 ani , mancare sanatoasa, gatita, lectii de facut, timp liber de petrecut cu activitati diverse. Puteti, stiti sa faceti asta ? Unde vor fi hainele fetei ? impartite in casele parintilor..! Dar manualele de scoala ? Le duceti de la unul la altul pe toate?? Si daca uita sa ia ceva pt scoala, blocul de desen, echipamentul de sport..e normal la toata alergatura asta de colo-colo, ce faceti? Poate mama nu e acasa, atunci..Cam asa e realitatea. Sunt fel de fel.
Daca e apropiata de mama ei, e din cauza ca dvs nu prea v-ati implicat, a fost alegerea dvs. Ca nu va doreste in preajma, este consecinta alegerii dvs din acel moment. Acum, in alt moment, v-ati gandit ca nu va place asa.
Ce impresie va face un om despre care auziti ca procedeaza asa ?
Cu scuzele de rigoare, nu va place raspunsul meu, eu cred ca dvs simtiti ca urmeaza divortul, si nu prea va convine.
Din experienta stiu ca unii soti, procedeaza ca dvs, si devin f. interesati de copilul pe care nu l-au inclus in preocuparile lor in timpul casniciei, DAR, in acest mod, ei stiu ca le fac rau sotiilor, ” atacandu-le” prin copii, e o forma de ”pedeapsa”. Le sicaneaza, cum se zice.
Dvs stiti adevarul. Oricum pt instanta, binele copilului primeaza.Si asta inseamna stabilitate, nu ”curse” dintr-o casa in alta si ostilitatea reciproca a parintilor.

Alte discuții în legătură

Drepturi de custodie manyyy manyyy Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)
Bună as dori sa știu dacă o mama isi poate pierde autoritatea ... DanielC009 DanielC009 Bună as dori sa știu dacă o mama isi poate pierde autoritatea parinteasca fiindcă nu prea este prezenta. Iese de la munca la ora 16:00 nu merge nici dupa ... (vezi toată discuția)
Intrebari divort ContSters54175 ContSters54175 Buna ziua, sunt in pragul unui divort de sotia mea si am cateva intrebari. Dar mai intai sa va expun situatia mea. Avem o fetita de 1 an si 9 luni si locuim ... (vezi toată discuția)