avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort-- Fetita de 10 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort-- Fetita de 10 ani

Buna ziua

Este tot mai aproape divortul si nu stiu ce sanse am ca sa stau cat mai mult in viitor cu fetita mea de 10 ani .

Este foarte atasata de mamica si sigur ca cu ea va sta in viitor .
Sotia mea sa ocupat foarte mult cu fetita , sunt foarte atasate si e normal sa locuieasca impreuna de acum incolo

Dar totusi si eu asi vrea ca macar jumatate din timp sa am posibilitatea ca fetita sa fie si la mine
Macar 3 zile din saptamana sa locuiasca la mine

Intelegere intre mine si sotie asupra acestui fapt nu are nici o sansa.
Ea a crescut pana acuma fetita si vrea sa steie cu ea si deacum incolo

Fetita pe ea alege in orice situatie


Pe cale legala ce pot sa obtin in acest sens ?

Am inteles ca la nivel european in cursul acestui an se vrea scoatera unei legi care da mai multe sanse parintiilor ( in cazul meu - taticilor ) sa petreaca mult mai mult timp cu copii - chiar daca fostele sotii nu vor acest lucru .

Sunt informat bine sau inca nu exista prea multe sanse pentru mine.

Discutia , intelegerea cu sotia este exclusa .
Cu ea nu vom putea ajunge la o intelegere ca fetita sa stea cateva zile saptamanal la mine


Cu deosebita consideratie
gheorghe175
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:58, 13 Septembrie 2016
Atentie la calculul pensiei, e vb de venit net.
Domnule...Nu luati decizii pripite, acum sunteti confuz, sunteti suparat, va simtit insingurat si neinteles. Cred ca inca nu stiti ce simtiti sau ce doriti cu adevarat. Trebuie sa va limpeziti putin gandurile. Si sa vorbiti cu un avocat, care sa va ajute , sa stiti ce drepturi aveti si cum sa obtineti ce vreti.
Cum sa fiti de acord sa platiti 1/2 din apartamentul sotiei..? De ce ? Care e scopul?
Poate peste 2-3 ani, va veti recasatori, poate veti dori sa cumparati o casa si nu veti putea pt ca platiti ceva ce nu va apartine. Poate veti mai avea un copil. Nu puteti sti ce va rezerva viitorul.
Multumesc frumos

gheorghe175
Domnuln user gheorghe175, vă trimit mai jos o minuta cu un program de legaturi personale in fam Prigoana (cei doi s-au judecat in foarte multe dosare), iar acest program stabilit prin hotararea din 15.01.2016 este unul foarte bun - tatal avand 14 zile de gazduire in timpul anului scolar si jumatate din vacantele cf Min Educatiei. De observat ca tatal poate lua copii in fiecare saptamana marti si joi (chiar si de la scola) urmand sa ii duca a doua zi la scoala cu temele facute, in fiecare weekend impar de vineri urmand sa ii duca luni tot la scola, jumatate din vacante, de ziua nastere si ziua internationala a tatalui precum si de zilele minorilor in anii impari, sau ziua internationala a copiilor in anii pari, specificandu-se clar perioadele/orele de luat si dus copiii inapoi, precum si locul de preluare/predare.

Cred ca este o sentinta f buna in culegerea de jurisprudenta. Probabil ca mai sunt si altfel de sentinte, si ca se pot cauta pe portal.just.ro, sau pe rolii.ro

[ link extern ]

Ora estimata: 08:30
Complet: C 5 Familiei
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite in parte actiunea principala in forma initiala, in baza achiesarii paratei –mama la programul de vizitare propus de reclamantul-tata. Admite in parte cererea reconventionala , in aspectele care se suprapun cu cererea paratului. REspinge in rest cererile ca neintemeiate. Stabileste ca reclamantul-tata sa aiba legaturi personale cu minorii , in cadrul urmatorului program de vizitare : -in fiecare saptamana, marti si joi , prin luarea minorilor de la domiciliul mamei sau de la unitatea de invatamant , incepand cu ora 18.00 , urmand a fi dusi a doua zi, miercuri si vinery, la unitatea de invatamant la ora 8.00, cu temele facute. - la sfarsiturile saptamanilor impare din an , de vineri orele 18.00 pana luni la ora 8.00, in aceleasi conditii ca si in zilele de marti si joi. - o luna in vacanta scolara de vara, in perioada 01-31 iulie , jumatate din celelalte vacante scolare ale copilului , conform reglementarilor Ministerului Educatiei , dupa cum urmeaza : prima jumatate a vacantelor la tata in anii impari si a doua jumatate la tata in anii pari , alternandu-se astfel si sarbatorile religioase , copilul fiind luat de tata in prima zi a perioadei la ora 9.00 si adus inapoi la domiciliul mamei in ultima zi a perioadei la ora 20.00 ; - vor fi petrecute la domiciliul tatalui : zilele de nastere ale copiilor ,in anii impari, ambii copii fiind preeznti la zilele de nastere ale fiecaruia, Ziua Internationala a Copilului 01.06, in anii pari, ziua tatalui- a doua duminica alunii mai , in intervalul 10-21.00 fiind luati de tata si adusi inapoi la domiciliul mamei. Cu recurs in 30 de zile de la comunicare. REcursul se depune la Judecatoria SEctorului 3 BUcuresti. Pronuntata in sedinta publica, azi, 15.01.2016.
Document: Hotarâre 298/2016 15.01.2016

SPER să vă folosească ca exemplu de jurisprudență recentă.
MULT SUCCES`!!!
Domnul Gheorghe, dvs va iubiti copilul ?

Daca fetita nu vrea sa vina de bunavoie si nesilita de nimeni la dvs, de ce vreti sa o fortati ? Din iubire ?
Cum sa iei copilul din patul lui 3 zile pe saptamana, sa-l scoti din mediul lui si sa-l aduci intr-o casa straina, departe de obiceiurile ei, de lucrusoarele ei. Cum o sa ii preparati de mancare, stiti sa gatiti ? Cum o sa-i spalati rufele, o sa le calcati dvs ? Ce bucurie va poate aduce aceasta actiune daca fetita o alege pe mama ei, cum ati spus chiar dvs ?

De ce nu lasati copilul acolo unde ii este bine , la mama ei. Puteti petrece weekenduri, vacante, daca copilul vrea, dar sa obligi copilul , sa-l târasti de colo-colo , doar ca sa-i faci in ciuda fostei neveste ...

Ma scuzati ca m-am amestecat, dar chiar nu m-am putut abtine; sa smulgi copilul de langa mama lui, mi se pare odios.

@gheorghe175,
Ce am inteles: nu sunteti divortat si sotia cumpara, in rate, un apartament pe numele socrului dv. In acest caz va sfatuiesc sa nu platiti nimic (daca trimiteti bani trimiteti cati puteti – dar sa-i fie bine - pt copil; nevasta vrea mai mult? atunci sa intenteze proces de divort).
Locuiti alaturi de sotie si copil? Daca da, se subintelege ca si dv contribuiti la intretinerea copilului.
Nu locuiti alaturi de sotie si copil? Atunci trimteti bani pentru copil, nu pt rate apartament pe numele socrului, nu pt sotie. Cumparat pe numele socrului apartamentul e si ramane al socrului.
Pana la divort aveti dreptul sa va vizitati copilul oricand. Nu vrea nevasta? Atunci o chemati in instanta pt ca nu va permite sa luati legatura cu fiica dv.
Un plan pentru vizitarea fetitei trebuie facut numai cand incepe procesul de divort.

Alte discuții în legătură

Drepturi de custodie manyyy manyyy Buna ziua! Sunt divortat iar mama fetitei mele a primit custodia copilului. Din anumite aspecte nu am fost prezent la divort, deci nu am un program de vizita. ... (vezi toată discuția)
Intrebari divort ContSters54175 ContSters54175 Buna ziua, sunt in pragul unui divort de sotia mea si am cateva intrebari. Dar mai intai sa va expun situatia mea. Avem o fetita de 1 an si 9 luni si locuim ... (vezi toată discuția)
Program de vizita minor Daniela988 Daniela988 Am divorțat de curand împreună avem o fetiță de 2 ani si 4 luni . Tatăl ei a fost violent fizic cu mine cand aveam minora in brate, a fost violent si ... (vezi toată discuția)