avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz

Buna ziua,
daca am un angajat care ar trebui sa lucreza preavizul de 15 zile calendaristice si in primele cinci zile nici nu sa prezentat
la lucru (dar nici nu are nici o motivatie) dar cu a sasea zi a venit sa lucreze preavizul pana la data specificata in cererea de lichidare.
Cum sa procedez in aceasta cauza, cand am dreptul sa desfac contractul de munca?
Persoana dupa cinci zile nemotivate in timpul preavizului mai poate sa se prezinte la locul de munca sa se lucreze zilele ramase din preaviz? Angajatorul trebuie sa accepte intentia angajatului de a veni inapoi la lucru?

Multumesc mult!
:(
Cel mai recent răspuns: Mihail Hritcu , Consilier juridic 12:15, 29 Iulie 2009
In perioada preavizului, salariatul lucreaza doar 4 ore. De comun acord cu angajatorul, salariatul poate lucra in primele 7 zile 8 ore, urmand ca celelalte zile sa stea acasa.
In cazul prezentat, aveti doua posiblitati :
1. Puteti sa ii desfaceti cim disciplinar, avand in vedere absenta nemotivata
2. Puteti accepta ca in urmatoarele zile, pana la sfarsitul perioadei de preaviz, sa recupereze orele nelucrate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absente pe perioada preavizului cameliaborangic cameliaborangic Buna ziua, La societatea la care lucrez, datorita lipsei contractelor de executie lucrari (constructii), conducerea a luat hotararea sa desfiinteze niste ... (vezi toată discuția)
Desfacere contract de munca pentru nerespectarea preavizului CARMEN GHIMBASAN CARMEN GHIMBASAN Un angajat si-a facut cerere de lichidare incepand cu 01.06.2010. Patronul afost de acord cu mentiunea executarii preavizului de 15 zile calendaristice deci cu ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate anca_diana anca_diana situatia este asa: angajatul isi da demisia Eu angajator o inregistrez si ii spun ca e in preavizul prevazut de C muncii si trebuie sa vina inca 15 zile la ... (vezi toată discuția)