Incurcate sunt caile Domnului dar mai incurcate sunt legile in Romania ! Am nevoie urgenta de un avocat ( sau mai multi) capabili sa ma scoata din aceasta problema.Ma lovesc din ce in ce de mai multe probleme pe care sincer va spun Nu le mai suport. Plecam de la subiectul "ordonanta Presedentiala " de mai jos , unde puteti vedea EXACT Antecontractul de vanzare cumaparare pe care il am atasat acolo, apoi o incheiere de certificare la data la care trebuia sa semnam contractul final cu vanzatorul promitent , se pare ca toata lumea ma sfatuieste sa renuntam in instanta la cerea privind "HOTARARE CARE SA TINA LOC DE ACT AUTENTIC (sau de vanzare cumparare) si sa trecem pe cerere de EXECUTARE SILITA , asa cum este stipulat in antecontract. Va rog mult daca puteti sa ma ajutati in vreun fel , sau doriti preluarea cazului sa ma anuntati. In acest moment eu ma apuc sa scanez toate actele pe care le am. Astept urgent propuneri sau solutii din partea d-voastra !
depinde cati bani ati achitat pana acum, depinde si de ce urmariti in final, cert este ca trebuie sa consultati pe viu un avocat caresava indrume dupa ce va studiaza actele.
aici primiti numai sfaturi...nu stiu cat de folositoare ar putea fi in cazul dvs, mai ales ca pentru a da un raspuns concret se presupune ca facem mai intai un studiu de caz.
Am achitat aproximativ 65% din valoarea Antecontractului de vanzare cumparare. Pana in acest moment toata lumea ma sfatuieste sa renuntam la prima cerere din instanta si sa mergem practic pe ce este stipult in contract....dublul sumei , cu o cerere de RETENTIE asupra imobilului pana ce individul acopera creantele. Nu stiu exact care este cea mai buna solutie.
Daca ati achitat 65% din valoarea a ceea ce ati convenit sa cumparati de promitentul-vanzator, achitati restul si incheiati contractul de vanzare-cumparare! Asta este solutia in prima faza, daca asta doriti! Daca sunt probleme create de promitentul-vanzator prin incalcarea clauzelor din antecontract, atunci puteti formula o actiune de rezolutiune a antecontractului. Numai in instanta se poate rezolva acest litigiu, alta solutie nu exista in aceasta faza!
Precontract
mihaela.tasulea
Cum functioneaza promisiunea de vanzare din precontract? Daca eu ca cumparator nu vreau sa renunt la cumpararea imobilului, vanzatorul trebuie sa ma dea in ... (vezi toată discuția)