avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... cercetarea penala /consultare si copiere dosar de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

cercetarea penala /consultare si copiere dosar de catre inculpat

Buna ziua .Sant cercetat si urmarit penal intr-un dosar privind infractiunile de abuz de incredere si amenintare.Inca din luna iunie cand mi-a fost adus la cunostinta acest aspect de catre org.de cercetala penala printr-o citatie fiind chemat la postul de politie,unde mi-a fost luata o declaratie.Mai mult,nu am primit nici o comunicare/instiintare sau copie dupa vreo ordonanta emisa.Desi in declaratia luata la politie,am relatat exact cele intamplate indicand si martori ,nici pana la aceasta data nefiind chemati pt audieri sau declaratii.Desi am facut nenumarate cereri adresate parchetului ,solicitand aprobarea consultarii dosarului ,fotocopierea lui,copie ordonanta urmarire penala,nici pana la aceasta data nu am primit nimic din cele solicitate.Referitor la cosultarea si fotocopierea dosarului,am primit un raspuns in care mi se solicita taxa pt copiere dosar,am mers si am platit-o la parchet,in urma careia am mai primit o comunicare referitoare la aceasta cerere,ca dosarul in cauza se afla in lucru la politie,urmand ca dupa finalizarea cercetarilor sa fie inaintat cu propuneri parchetului.Legat de aceeasi cauza si persoana presupusa vatamata ,cea care mi-a facut mie plangere,si eu am inaintat o plangere penala impotriva acestuia pt mai multe infractiuni grave,plangere depusa cu nr inregistrare inca din luna ianuarie 2015.Adaug ca,deoarece nu am primit niciun raspuns la aceasta,am revenit cu o alta plangere penala inregistrata in 16 noiembrie 2015 la parchet,precum si o plangere impotriva actelor procurorului la aceeasi data.Nici pana acum ,nu am primit vreun raspuns . Referitor la dosarul in care sant urmarit penal si plangerea mea penala ,politistul care se ocupa de caz mi-a comunicat verbal ca,ambele au fost conexate in acelasi dosar inca din vara 2015,si cu toate acestea nimic din cele sesizate de mine in plangerea mea nu se regasesc nicaieri,martorii nu au fost chemati pt declaratii,eu neprimind niciun fel de comunicare si nici posibilitatea de a consulta acest dosar ,in vederea apararii.Din punctul meu de vedere,consider ca imi sant incalcate niste drepturi legale si totodata cred ca se urmareste prin aceasta tergiversarea dosarului. Va rog cu respect,sa ma lamuriti si pe mine,si totodata daca puteti sa-mi dati solutii.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mariusica92 , utilizator 10:34, 18 Ianuarie 2016
Cercetarea penala in cadrul urmaririi penale variaza ca durata, in unele cazuri putand dura chiar cativa ani.
Daca ati achitat banii conform celor spuse de ei mergeti peste ei sa va dea copiile xerox.
Este important sa stiti daca mai vreti sa propuneti probe sau ce s-a mai intamplat in dosar pana sa se dea o solutie cum zic ei.
Faptul ca ati platit ii obliga sa va dea ce ati platit.
Multumesc frumos pentru raspunsuri.La data de 24.09.2015 am depus cererea de consultare dosar in care sant inculpat,la 01.10.2015 a fost emisa ordonanta de catre parchet,care suna cam asa; ..,,apreciind ca cererea este intemeiata,in parte ,in vederea asigurarii exercitarii dreptului la aparare,inculpatului i se aproba consultarea dosarului ,care se va efectua la sediul politiei x (org.cerc.pen.)...daca se doresc fotocopii de pe acte din dosar,acestea se vor elibera dupa achitarea taxei coresp. la sediul parchetului x."Am mers pt consultare la politia x ,acolo mi-au spus ca cel ce se ocupa de dosar,este plecat cu treburi la judet,am mers din nou la parchet si am depus cerere pt fotocopiere unde am platit si taxa aferenta. La 16.10.2015 am primit o comunicare care spune ,asa; urmare a cererii dv. .....va facem cunoscut ca dosarul penal la care faceti referire ,se afla in lucru la politia x...urmand dupa finalizare sa fie inaintat parchetului cu propuneri legale.Deci,acestea au fost raspunsurile comunicate de dumnealor.Va rog ,sa-mi spuneti ce alte cereri sa mai formulez? Daca merg acolo si cer niste lamuriri mi se spune sa depun in scris la registratura.Cum ma sfatuiti sa procedez? Legat de plangerea mea penala ,in care eu sant parte vatamata,depuse la parchet in ianuarie 2015,si respectiv noiembrie 2015,exista un termen legal in care eu trebuia sa primesc un raspuns,comunicare,ceva? Imi puteti spune prin ce articol de lege pot cere urgentarea solutiilor in ambele cazuri? multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta emisa de prim procuror cu grave erori de redactare mariusica92 mariusica92 Buna seara.Va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in aceasta problema grava si urgenta; am primit comunicarea unei solutii/ordonante emisa si semnata de prim ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare lauren lauren In urma hot. jud.din ian. 2012, fostul sot trebuia sa plateasca pensie de intretinere pentru copilul minor care mi-a fost incredintat , 100 lei lunar. Nu a ... (vezi toată discuția)
Procedura dosarelor penale proces_ro proces_ro As dori sa inteleg cum se procedeaza cu dosarele penale. Stiu ca dupa o plangere la parchet, un dosar cu un nr xxx/P/2012 este trimis la sectia de politie ... (vezi toată discuția)