avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Recuperare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Recuperare TVA

In cazul unui SRL care achita lunar TVA la stat, in cazul in care intr-o luna TVA deductibil este mai mare decat TVA colectat, diferenta intra pe TVA de recuperat? In acest caz, aceasta diferenta se poate deduce din TVA-ul colectat pe luna urmatoare sau trebuie recuperata de la stat?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alexandra88m , utilizator 20:26, 18 Ianuarie 2016
Raspunsul este afirmativ. Daca suma este mai mare de 5000 lei puteti solicita returnare de TVA. Eu va sugerez sa ocoliti aceasta solutie. In situatia in care solicitati returnarea de TVA, in afara de un control care va cauta sa nu va dea banii inapoi, riscati sa nu primiti banii pana la urmatorul decont de TVA, in care s-ar putea sa aveti de actitat TVA si sa nu aveti bani pentru aceasta plata. Si vorba acea ... si cu banii luati. Folositi suma de recuperat pentru acoperirea platilor di urmatoarele deconturi.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rambursare tva manybet manybet Buna ziua , va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema am contractat un credit de investiti de la banca X in contractu de credit am o clauza in care mi se ... (vezi toată discuția)
Deducere sau recuperare tva albulescu albulescu Buna ziua,o SC comerciala poate sa deduca ori sa recupereze TVA-ul pe care la platit prin cumpararea unui program de calculator care il va fi folosi intr-un ... (vezi toată discuția)
Patiserie - platesc tva ?? bograd bograd Se da o societate platitioare de TVA cu obiect de activitate productia si comercializarea produselor de patiserie. Pentru fiecare produs vandut se elibereaza ... (vezi toată discuția)