avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Inselaciune?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Inselaciune?

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu niste indrumari in urmatoarea poveste:

Anul trecut in februarie am dat nasului nostru de cununie (fara nici o alta legatura de sange) 5300 euro, pentru a ne achizitiona o masina prin firma lui. Avem un transfer bancar pentru 16.000 ron iar 1700euro i-am dat in mana fara nici un act. Problema este ca nici in ziua de azi nu avem nici banii nici masina. Pe parcursul anului trecut am tot insistat sa ne dea ori banii ori masina , dar... ne tot ducea cu vorba. La inceput ba ca masina e la ITP si dureaza, ba ca la politie dureaza sa ia numerele de inmatriculare....Apoi cand nu a mai tinut acest lucru a inceput sa ne spuna ca nu i-a placut masina respectiva si ca vrea sa ia alta. Am acceptat si asta un timp. Apoi deja am inceput sa ne cerem banii inapoi (sau masina daca exista). Nu am reusit sa ajungem la nici o intelegere. El nu neaga faptul ca i-am dat banii, si ne tot amana ca o sa ne dea banii (invocand diverse probleme pe care le-ar avea cu firma, cu statul - rambursarari de TVA intarziate,ca a platit salariile angajatilor....) . Noi am vrea sa facem plangere la politie, si as vrea sa va rog sa-mi dati cateva sugestii in acest sens. (Din schimbul de sms - uri reiese si suma si faptul ca trebuie sa ne dea acesti bani )
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:37, 18 Ianuarie 2016
Avand in vedere ca nu aveti incheiat document care sa ateste suma acordata,scopul pentru care ati acordat suma,dar detineti probe indirecte prin care nasul dv recunoaste suma si utilizarea acesteia,dv sunteti singurul care poate hotari strategia de recuperare suma
Aspectul ca respectivul intarzie sa se achite de obligatia de a va achizitiona masina sau nu restituie suma avansata de dv ,nu poate fi apreciata drept refuz
Nasul dv poate sa sustina ca are tot interesul si desfasoara demersuri sa va achizitioneze vehicul sau,ca intr-un viitor neprecizat eventual daca nu gaseste masina ideala va restitui suma imprumutata
Atat timp cat nu exista document incheiat intre parti in care sa se stipuleze concret termen de achizitie masina sau de restituire suma,este greu sa invocati savarsirea infractiunii de inselaciune
Pentru siguranta dv,incercati sa incheiati document autentificat in care sa se precizeze suma, scopul pentru care a fost acordata aceasta si termen in interiorul caruia nasul dv fie sa va puna la dispozitie masina fie sa restituie suma aferenta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am sanse sa castig in instanta daca persoana impreuna cu care am cumparat o proprietate nu mai recunoaste acest lucru? DavidOctavian DavidOctavian Buna ziua. Anul trecut(2008) in luna Martie,am cumparat impreuna cu un prieten ,o casa la curte cu terenul aferent.Ne-am inteles de la inceput ca actele sa ... (vezi toată discuția)
Pot pierde casa in instanta ? Camiduta Camiduta Buna ziua Am si eu o mare problema. Am fost la un avocat care mi-a spus parerea lui, dar as mai vrea o parere ! In anul 2003 am achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate killyourself killyourself Acum cateva luni am achizitionat o masina de taxi de la un prieten cu licenta.Eu ma intelesesem cu el ca ii dau 3500 de euro pe masina acum si in toamna sa ii ... (vezi toată discuția)