avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 339 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoasterea paternitatii - copil nascut in Italia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoasterea paternitatii - copil nascut in Italia

Buna ziua ! Am următoarea întrebare : - pot recunoaște în Romania un copil născut în Italia? Mai bine zis , din relația mea de concubinaj în Italia cu o anume X a rezultat un copil, acum în vârstă de 2 ani. Eu nu am fost atunci în Italia cand s-a nascut copilul , deci nu l-am recunoscut. Ulterior relațiile mele cu mama copilului s-au deteriorat, iar ea refuza categorit sa ma lase sa recunosc copilul. Precizez ca nu s-a facut transcrierea certificatului în Romania. Aș putea să o dau în judecată în Romania pentru recunoasterea copilului, sau trebuie sa merg în Italia la stare civila sa depun o declaratie?
Cel mai recent răspuns: lululili , utilizator 11:41, 25 Februarie 2016
Ar trebui să recunoașteți copilul în Italia și apoi să înregistrați nașterea în România.
lululili a scris:

Buna ziua ! Am următoarea întrebare : - pot recunoaște în Romania un copil născut în Italia? Mai bine zis , din relația mea de concubinaj în Italia cu o anume X a rezultat un copil, acum în vârstă de 2 ani. Eu nu am fost atunci în Italia cand s-a nascut copilul , deci nu l-am recunoscut. Ulterior relațiile mele cu mama copilului s-au deteriorat, iar ea refuza categorit sa ma lase sa recunosc copilul. Precizez ca nu s-a facut transcrierea certificatului în Romania. Aș putea să o dau în judecată în Romania pentru recunoasterea copilului, sau trebuie sa merg în Italia la stare civila sa depun o declaratie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoastere copil wowgurl wowgurl in urma unei relatii de concubinaj partenera mea a dat nastere unui copil care in acest moment are 1 an si 4 luni. Copilul s-a nascut in Canada, in ... (vezi toată discuția)
Ce pot face un tata un tata buna ziua..problema mea ar fi..am trait in concubinaj cu fosta 9 ani.din relatiie a rezultat o fetita in varsta de 8 ani.acum suntem despartiti.problema este ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare, tocmai am incheiat o relatie de concubinaj, ... gLa991 gLa991 buna ziua, am o intrebare, tocmai am incheiat o relatie de concubinaj, de cativa ani, iar fosta e insarcinata in 8.5-9 luni...dupa o perioada foarte ok, a ... (vezi toată discuția)