avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare permis auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare permis auto

Buna ziua!In urma cu 3 luni,mai exact in 17 octombrie,prietenului meu i-a fost retinut permisul auto,pe o perioada de 90 de zile,din cauza faptului ca in urma testului cu etilotestul,i-a iesit o alcoolemie de 0,24mg.
Astazi este 18 ianuarie,in mod normal,permisul i-a fost suspendat pana in data de ieri.Politistul care i-a retinut permisul i-a spus ca dupa astea 90 de zile,sa se prezinte la sectie si isi va recupera permisul.Insa noi pe internet am citit ca ar fi trebuit sa dea o anume testare cu 13 intrebari din 15 pentru a-l lua inapoi la termen..pana la urma,care e adevarul ?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: caterinaioana , utilizator 13:25, 18 Ianuarie 2016
Testul 13/15 se da numai in cazul in care s-au produs daune materiale in urma unui accident.
Putea da testul ptr reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile (la cerere) daca indeplinea anumite conditii (art .221 din regulam. aplic. oug 195)
multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut (0,21 alcoolemie) RG33 RG33 Buna seara ! Sunt din Bucuresti, si in urma cu cateva zile [i](09 aug.2012)[/i] in urma unui control de rutina, mi s-a retinut permisul de conducere in Oradea, ... (vezi toată discuția)
Suspendarea permisului auto gabi22alex gabi22alex in cazul suspendarii permisului auto pe o perioada de 90 de zile din cauza consumului de alcool,este obligatorie sustinerea testului de 15 intrebari pt a primi ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru alcoolemie Nicusor1995 Nicusor1995 Buna seara, in luna mai a anului curent mi.a fost retinut permisul de conducere din cauza alcoolemiei de 0,11 g/l alcool pur in aerul expirat si am primit o ... (vezi toată discuția)