avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata reparatie parte comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata reparatie parte comuna

Buna ziua,

As vrea sa stiu in ce conditii poate fi obligat proprietarul unui apartament sa achite costurile pentru reparatiile efectuate partilor comune ale blocului. Banuiesc ca in cazul in care le vandalizeaza/distruge este normal sa achite pagubele, dar exista si alte situatii? Va rog daca se poate sa mentionati si legea in baza careia se pot lua astfel de masuri.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:07, 18 Ianuarie 2016
Fiecare proprietar este obligat sa achite reparatiilie pentru partile comune conform cotei indivize din asociatia care face parte .
In cazul in care cineva distruge cu buna stiinta bunurile asociatiei acesta va suporta reparatiile . ( asta inseamna ca trebuie sa aveti mai multe declaratii pentru cel in cauza )
Legea 230/2007
Sigur, m-am exprimat gresit, vroiam sa stiu de situatia in care un proprietar este obligat sa achite in intregime costurile unei reparatii pe partea comuna.
Legea 230/2007 de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari:
............
Art. 17. - Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Art. 18. - In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stau la et 4 si nu imi ploua in casa! mimozi mimozi buna ziua! stau la etajul 4 din 4 al unui bloc...vecina de linga mine se tot plinge ca ei ii ploua in casa si sa suportam cu totii cheltuielile reparatiei si ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere intr-un imobil cu centrala proprie costin1983 costin1983 Locuiesc intr-un apartament situat intr-un imobil cu centrala termica proprie. In prezent sunt debransat de la aceasta centrala (atat pentru caldura cat si ... (vezi toată discuția)
Cum ma poate obliga vecinul de la et.4 sa-i platesc acoperisul? amiali amiali Buna ziua, Va deranjez deoarece am o nedumirire: locuiesc la parterul unui bloc de proprietari si vecinul de la et.4 de pe tronson cu mine si-a reparat ... (vezi toată discuția)