avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxa succesiune mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxa succesiune mostenire

Buna ziua .Am o intrebare .Cat costa taxele de succesiune in urma ambilor parinti decedati tinand cont ca sunt singurul mostenitor .Ca mostenire este vorba de o casa de 86 m2 si teren 36 m2.Multumesc
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2016
Alexp93, utilizator
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 16:51, 18 Ianuarie 2016
Taxa de succsiune se calculeaza in functie de valoarea imobilului respectiv, si se are in vedere constructia, localitatea, suprafata .
Valoarea estimativă a unui imobil se evaluează conform ghidului privind valorile orientative ale proprietăţilor imobiliare pentru anul în curs ("grila notarială").
Mergeti la un notar cu actele si intrebati, nu va costa nimic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunica delia89 delia89 Buna ziua Am cateva intrebari despre o succesiune ce va trebui facuta dupa moartea bunicii mele. Mostenitorii sunt: bunicul, 2 fiice (fiecare cu un ... (vezi toată discuția)
Moștenire 1969luminita 1969luminita Care este termenul în care se poate dezbate o moștenire și cine are dreptul sa ceară asta și care este termenul maxim pentru care se poate solicita ... (vezi toată discuția)
Partaj voluntar sau vanzare-cumparare monica-monica monica-monica Buna ziua, Situatie: [b]1.[/b] 4 mostenitori, succesiune facuta pt imobil confort 2(sot supravietuitor si 3 copii), 3 doresc sa vanda partea lor, cel de-al ... (vezi toată discuția)