avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune dupa bunica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune dupa bunica

Buna ziua

Am cateva intrebari despre o succesiune ce va trebui facuta dupa moartea bunicii mele. Mostenitorii sunt: bunicul, 2 fiice (fiecare cu un copil).

Bunurile sunt : 1 apartament 2 camere in oras si 1 casa mica la tara cu un teren. Nu sunt intabulate.

1. Daca bunicul meu are un cont doar pe numele lui la banca, intra si acesta la impartirea succesiunii?

2. Ce cote vor reveni bunicului si ce cote fiicelor ? Este corect sa presupun astfel: jumatatea aferenta bunicii mele se va imparti in 1/2 catre bunic si 1/4 pt fiecare fiica?

4. Fisele de constructie si autorizatia pentru casa de la tara nu cuprind toate camerele existente actualmente. (Acum casuta are o camera mica si o bucatarie in plus). Va fi o problema?

3. Cum pot estima costurile succesiunii? Stiu ca valoarea estimativă a unui imobil se evaluează conform ghidului privind valorile orientative ale proprietăţilor imobiliare pentru anul în curs ("grila notarială").

Dar nu stiu cum pot avea acces la aceasta grila.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 18:57, 7 August 2016
~ Conținut șters la cerere ~
delia89 a scris:

Dar nu stiu cum pot avea acces la aceasta grila.

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Moștenire 1969luminita 1969luminita Care este termenul în care se poate dezbate o moștenire și cine are dreptul sa ceară asta și care este termenul maxim pentru care se poate solicita ... (vezi toată discuția)
Taxa succesiune mostenire Alexp93 Alexp93 Buna ziua .Am o intrebare .Cat costa taxele de succesiune in urma ambilor parinti decedati tinand cont ca sunt singurul mostenitor .Ca mostenire este vorba de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune intarziata roland62 roland62 Buna seara, In cauza este apartamentul parintesc, care are ca proprietari in contract pe mama si tata. Apartamentul a fost cumparat de la stat in anul 1991, ... (vezi toată discuția)