avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... intampinare judecatorie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

intampinare judecatorie

Buna ziua! Daca un proces este intrerupt deoarece instanta respectiva se declara din oficiu incompetenta sa analizeze cazul, mai trebuie sa desemnez pe cineva sa ma reprezinte?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:23, 19 Ianuarie 2016
Buna seara
Chiar daca instanta sesizata s-a desistat aratand ca este incompetenta dintr-un anumir motiv tot ea va transmite acel dosar la instanta competenta. Va sfatuiesc sa va alegeti avocat.
Daca instanta sesizata initial s-a declararat necompetenta(nu incompetenta) isi declina competenta la instanta competenta, si transmite dosarul instantei competente,ptr.declinarea de competenta nu mai este necesar sa desemnati pe cineva sa va reprezinte,procesul se va judeca la instanta competenta acolo,ramane la aprecierea dvs,daca angajati pe cineva sa va reprezinte.
Este vorba de un proces inafara tarii.Eu am trimis intampinare si azi am primit raspuns.am cerut sa se judece cauza la o instanta de pe teritoriul Romaniei.Raspunsul pentru aceasta cerere este urmatorul: cererea de a se muta dosarul 566 catre instanta X nu va fi onorata, iar instanta reziliaza dosarul deoarece nu este competenta.Deasemenea la final mi se cere sa desemnez in termen de o saptamana pe cineva sa ma reprezinte in instanta.Mai trebuie sa trimit raspuns daca dosarul este anulat?
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2016
mariapopesc, utilizator
.Adresati aceste intrebari unui av din tara respectiva,procedurile difera de la o tara la alta.Mai mult decat atat pt a .primii un raspuns in mod normal ar tb sa oferiti mai multe amanunte,
Am fost chemata in judecata intr-o alta tara, pentru a se stabili un program de vizita tata-minor.Cum minorul nu mai locuieste de 2-3 ani acolo am cerut sa se judece dosarul in Romania. Am primit un raspuns de la judecatorie prin posta in care mi se spune ca dosarul este reziliat, cerearea mea de se muta dosarul nu va fi onorata si imi indica sa desemnez timp de o saptamana de la primirea instiintarii pe cineva sa ma reprezinte in instanta. Deasemenea se mai specifica ca decizia se poate contesta timp de o saptamana de catre reclamant.

Alte discuții în legătură

Drept administrativ AmaliaB. AmaliaB. Este vreo diferenta intre viciul de competenta si viciul de necompetenta? (vezi toată discuția)
Competenta instantei cristianus cristianus Am si eu o intrebare, in cazul in care o cerere ptr somatie de plata a fost trimisa gresit judecatoriei si nu tribunalului, se poate ca la primu termen de ... (vezi toată discuția)
Proces de divort mihaela49b mihaela49b Buna ziua. Eu sunt plecata in strainatate. Anul acesta in februarie cand am fost i tara am deschis proces de divort si am imputernicit avocatul sa ma ... (vezi toată discuția)