avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ajutor impozabil ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ajutor impozabil ?

Buna ziua,
Eu lucrez in Belgia si trimit lunar bani parintilor mei pentru ai ajuta la plata facturilor si pentru cheltuielile de zi cu zi.
Am dous intrebari :
1. parintii mei trebuie sa declare acesti bani la fisc ?
2. parintii mei trebuie sa plateasca un impozit pentru acesti bani ?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Mihail
Cel mai recent răspuns: Steluta Nicula , 19:01, 18 Ianuarie 2016
Nu se declara si nu se plateste nimic pentru acesti bani.
Buna seara! Deoarece parintii d-voastra nu realizeaza venituri,conform dispozitiilor art.180, beneficiaza de asigurare in sistemul public de sanatate FARA A PLATI CASS, sotul , sotia si parintii fara venituri propii aflati in intretinerea unei persoane asigurate.Deci parintii, sunt intretinuti nu realizeaza venituri, si d-voastra va platiti drepturile ca salariat in uniunea europeana. O seara frumoasa,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit venituri din strainatate - act oficial ,pe care sa il traduc dr_alexandrescu_m dr_alexandrescu_m Buna ziua. locuiesc in Belgia si as dori sa imi ajut parintii cu o suma de bani, aici aceasta poarta numele de renta alimentara, probabil in tara e pensie ... (vezi toată discuția)
Cedare drepturi financiare intre frati nicu istrate nicu istrate cazul: 2 frati mostenesc un apartament. apartamentul este inchiriat catre un tert. unul dintre frati (A) doreste sa cedeze partea lui din chirie celuilalt ... (vezi toată discuția)
Plata cass persoana fizica COSTELBADESCU COSTELBADESCU Buna seara ! In urma platii asigurarilor de sanatate pentru anul 2017 la sectia financiara, am mers la OPSNAJ pentru a fi luat in evidenta. Am fost ... (vezi toată discuția)