avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... ridicare ipoteca
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

ridicare ipoteca

Buna ziua
Mi-am cumparat locuinta in baza legii 112 din 1995 de la RIAL,iar in momentul achitarii ratelor am primit o adeverinta in care zice ca se ridica ipoteca care a fost instituita drept garantie.Dupa cativa ani (8) ma hotarasc sa fac intabularea ,iar in extrasul cf apare locuinta tot sub ipoteca.Adresandu-ma vanzatorului mi se spune ca nu era de datoria lor sa ridice ipoteca si ca trebuie sa ma adresez unui notar.
Intrebarea mea este daca intr-adevar trebuie sa ma adresez notarului sau RIAL-ul trebuia sa-mi ridice ipoteca?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: CRM2013 , utilizator 19:07, 18 Ianuarie 2016
Cu adeverinta primita atunci, cand ati achitat locuinta, dvs. trebuia sa mergeti la OCPI pt a face intabularea. Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara va emite o incheiere de intabulare si un extras de informare in care vor fi specificate clar numarul de Carte Funciara si numarul cadastral al imobilului, precum si date despre imobilul in cauza (adresa, suprafata etc.) prin care este recunoscut pe deplin dreptul de proprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum radiez din cartea funciara o ipoteca de rang 1 ? dobremod dobremod Am avut un credit bancar iar acum vreau sa scot de sub ipoteca terenul intravilan (platforma betonata) + cladire, conform art. 1788 Cod civil. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Extras cf versus extras cadastral 2015 sheianca sheianca Va rog, in vederea reamenajarii unei locuinte, pentru autorizatia de construire, am solicitat o ridicare topografica. Desi casa veche e cumparata recent, ... (vezi toată discuția)
Ridicare ipoteca cristihlibac cristihlibac Buna seara, De curand am achitat un credit ipotecar si doresc sa stiu ce documente sunt necesare pentru ridicarea ipotecii. Multumesc anticipat cristi (vezi toată discuția)