avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Obligativitate incheiere contract salubritate
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Obligativitate incheiere contract salubritate

Buna ziua, un cabinet medical individual este obligat sa incheie un contract de salubritate, in conditiile in care ministerul sanantatii obliga cabinetele la incheierea obligatorie a unui contract de disponibilizare deseuri infectioase (specifice activitatii unui cabinet medical) inca de la infiintare? Si a doua intrebare: de ce o firma de salubritate percepe tarife diferite pentru agenti economici (in general) su sediul la parter si tarif mai mic pentru cele cu sediul de la etajul 1 in sus ????..
Cel mai recent răspuns: Laur68 , utilizator 11:05, 22 Ianuarie 2016
Va inteleg punctul de vedere dar chiar nu pot "produce" atita deseu si, nu, nu maninc acolo, nu am ambalaje de la produse alimentare iar (o data sau de doua ori pe an, cind primesc un colet sau cumpar ceva si-mi este livrat acolo) ambalajul respectiv pot sa-l iau acasa. Pahare de unica folosinta nu am. Sa zicem ca planificind timpul riguros (este cabinet medical individual) pacientii nu prea au timp sa se duca la toaleta sau sa-si sufle nasul. Programul nu este decit de 3 ore, 4 zile pe saptamina.... eventual 4 zile, am libertatea de a-mi planifica timpul, in functie de numarul solicitarilor si a timpului meu liber. Ideea era ca sunt OBLIGAT sa platesc o cantitate MINIMA, cu toate cu nici daca ma straduiesc nu o pot produce; ah, daca ma mut acolo cu mesele si patul poate. Va multmesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 21 Ianuarie 2016
Laur68, utilizator
Chiar nu doresc sa avem un schimb de idei in contradictoriu si nu am nevoie sa demonstrez ceva, sau sa am dreptate.
” Sa zicem ca planificind timpul riguros (este cabinet medical individual) pacientii nu prea au timp sa se duca la toaleta sau sa-si sufle nasul. Programul nu este decit de 3 ore, 4 zile pe saptamina....” - Chiar nu cred ca puteti planifica aceste necesitati fiziologice, oamenii vin de pe drum, au o problema, au baut un suc pe drum, etc..nu poate fi controlat acest aspect.
Mai mult, chiar trebuie sa aveti cos pt gunoi in sala de asteptare, la toaleta, in cabinet.
” Ideea era ca sunt OBLIGAT sa platesc o cantitate MINIMA” - si aici este discutabil. Obligat ati fost sa aveti si un spatiu separat, pt exercitarea serviciilor medicale, nu va autorizeaza activitatea la dvs in living sau in hol..
Exista NORME, LEGI, conduite, cutume, reguli de bun simt, dupa care se organizeaza si functioneaza societatea. Respectate, mai mult sau mai putin, in functie de fiecare individ, de perceptia si capacitatea de intelegere, si desigur de educatie.
Concret, in acest caz, mi s-a parut bizara insistenta cu care refuzati ideea de contract de salubrizare, pe motiv ca nu aveti gunoi - poate trebuie facut, doar pt ca asa e civilizat ? ( si ca e un cabinet medical- induce ideea de curatenie, steril, etc, etc)
Este ilegal ca prin lege, să fie obligatorie încheierea unui contract între 2 entităţi private.
Este la fel de ilegal să se impună o cantitate minimă de deşeuri, adică 1 mc, când, aşa cum a arătat userul, într-o lună nu se adună nici a suta parte din acel mc. La toaleta, hârtia este preluată de canalizare, iar deşeurile din cabinet, merg pe celălalt contract.
Foarte corecte observatiile dumneavoastra, CRM2013. Eu vin cu un simplu calcul matematic: sa zicem ca in fiecare zi eu string un cos de gunoi plin; cosurile de gunoi pe care le folosesc sint de inox, de 20l; calculam: 1 cos /zi (20l) x 30 zile (desi activitatea cabinetului nu este de 30 zile pe luna) = 600l. Sint obligat sa platesc 1000l; diferenta 400l pe care ii platesc degeaba. Asta nu este corect, din punctul meu de vedere, a impune cuiva sa plateasca pentru un serviciu de care nu beneficiaza. De aici refuzul. Cu stima.
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
Laur68, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare contract de salubrizare(gunoi municipal) racu3949 racu3949 Buna . Detin un magazin mixt in loc MOLDOVA NOUA din 2007. Am contract de salubrizare (gunoi) cu o firma din localitate.pe termen de 10 ani .Cand am incheiat ... (vezi toată discuția)
Contract salubrizare lucamatei lucamatei Buna ziua, Am urmatoarea problema. Am subinchiriat un spatiu comercial de la o firma (chiriasa la randul ei). Cand am mers la primarie sa obtin autorizatia de ... (vezi toată discuția)
Buna. vreau sa stiu firma de colectare deseuri ce obligatii are CalinIonMihai CalinIonMihai Buna. Vreau sa stiu firma de de colectare deseuri ce obligatii are? nu trebuie sa imi ofere ghena de gunoi? container? trebuie sa cumpar tot eu? ei ca raspuns ... (vezi toată discuția)