avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contestare concluzii autopsie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contestare concluzii autopsie

mama mea venea spre romania din stainate impreuna cu niste prieteni de famile .in romania au stationat la un restaurant pt a se odihni soferul, la care mamei mele i s-a facut rau...ameteala ...a fost sunata o ambulanta sa o duca la spital mama mea fiind constienta tot timpul au duso la reanimare in mai putin de o ora medicii au spus ca starea ei este rea si ca doar aparatele o tin in viata. cu aparatele in timp de 5 min ne anunta ca mama a murit ...era ceva normal sa o scoata de la aparate fara acordul unui memebru familiar??acum cel mai surprinzator lucru este ca iau facut autopsie si reiese ca mama mea era in coma alcolica si insuficiente cardiovasculara....mama mea de cand o stiu nu a pus picatura de alchool in gura cum poate sa reiasa asa ceva in autopsie...????ca urmare ma poate indruma cineva ce sa fac in privinta la autopsie si a medicilor care au scoso de la aparate fara acordul unui familiar???
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2016
antonlarisa, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:31, 19 Ianuarie 2016
Daca aveti suspiciuni la temeinicia raportului de expertiza medico-legala,aveti dreptul sa formulati plangere la unitatea teritoriala a Ministerului Public,in temeiul
Art. 185 Noul Cod de Procedură Penală Autopsia medico-legală Expertiza şi constatarea

CAPITOLUL VII
Expertiza şi constatarea
Art. 185

Autopsia medico-legală

(1) Autopsia medico-legală se dispune de către organul de urmărire penală sau de către instanţa de judecată, în caz de moarte violentă ori când aceasta este suspectă de a fi violentă sau când nu se cunoaşte cauza morţii ori există o suspiciune rezonabilă că decesul a fost cauzat direct sau indirect printr-o infracţiune ori în legătură cu comiterea unei infracţiuni. În cazul în care corpul victimei a fost înhumat, este dispusă exhumarea pentru examinarea cadavrului prin autopsie.

(2) Procurorul dispune de îndată efectuarea unei autopsii medico-legale dacă decesul s-a produs în perioada în care persoana se află în custodia poliţiei, a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, în timpul internării medicale nevoluntare sau în cazul oricărui deces care ridică suspiciunea nerespectării drepturilor omului, a aplicării torturii sau a oricărui tratament inuman.

(3) Pentru a constata dacă există motive pentru a efectua autopsia medico-legală, organul de urmărire penală sau instanţa de judecată poate solicita opinia medicului legist.

(4) Autopsia se efectuează în cadrul instituţiei medico-legale, potrivit legii speciale.

(5) La efectuarea autopsiei medico-legale pot fi cooptaţi şi specialişti din alte domenii medicale, în vederea stabilirii cauzei decesului, la solicitarea medicului legist, cu excepţia medicului care a tratat persoana decedată.

(6) Cu ocazia efectuării autopsiei medico-legale pot fi utilizate orice metode legale pentru stabilirea identităţii, inclusiv prelevarea de probe biologice în vederea stabilirii profilului genetic judiciar.

(7) Organul de urmărire penală trebuie să încunoştinţeze un membru de familie despre data autopsiei şi despre dreptul de a desemna un expert independent autorizat care să asiste la efectuarea autopsiei.

(8) Medicul legist care a efectuat autopsia întocmeşte un raport de expertiză, care cuprinde constatările şi concluziile sale cu privire la:

a) identitatea persoanei decedate sau elemente de identificare, dacă identitatea nu este cunoscută;

b) felul morţii;

c) cauza medicală a morţii;

d) existenţa leziunilor traumatice, mecanismul de producere a acestora, natura agentului vulnerant şi legătura de cauzalitate dintre leziunile traumatice şi deces;

e) rezultatele investigaţiilor de laborator efectuate asupra probelor biologice prelevate de la cadavru şi a substanţelor suspecte descoperite;

f) urmele biologice găsite pe corpul persoanei decedate;

g) data probabilă a morţii;

h) orice alte elemente care pot contribui la lămurirea împrejurărilor producerii morţii.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate un membru al familiei pacientului formula plangerea de malpraxis? catinf catinf Buna ziua. In ce situatii poate un membru al familiei formula plangerea de malpraxis? Pacientul este in stare critica si nu se stie cat va dura aceasta stare, ... (vezi toată discuția)
Povestea unui spital fantoma Pixelut Pixelut O policlinica din buricul Bucurestiului isi pacaleste constant pacientii oferind servicii medicale de urgenta... false. Managerul policlinicii a dotat unitatea ... (vezi toată discuția)
Cum renuntam la fumat? elga50 elga50 Nu stiu altii cum sunt, dar eu, cand ma uit la mine si vad ca nu ma pot lasa de fumat....ma apuca disperarea! Voi cum ati facut? Ce ati auzit de la ... (vezi toată discuția)