avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plata amenda asigurare Rca
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plata amenda asigurare Rca

Buna seara,
In iunie 2014 am luat o amenda pentru lipsa asigurarii la o semiremorca inmatriculata pe IF ( Intreprindere Familiala) in suma de 1000 lei. Am depus contestatie fiindca nu am putut sa platesc la jumatate, 500 lei adica. Am avut mai multe demersuri si intr-un final am pierdut (nu am mai depus Apel din cate cunosc, din cate am citit tot trebuia la jumatate dar nu prea s-au formulat corect contestatia si actele ). Sentinta s-a dat in februarie 2015. Am stiut ca va veni la impozit la Primarie ( este vorba de orasul Harsova CT). Am luat la cunostinta ca este ca debit la primarie in luna Mai 2015 si atunci am si platit aceasta amenda de 1000 lei.
Acum o saptamana mi-a venit de la (atentie) Anaf Harsova titlu executoriu si somatie pentru plata acestei amenzi de 1000 lei. Am fost la Anaf sa intreb si este vorba de aceasta amenda de asigurare pentru ca mi-au prezentat dosarul cu sentinta primita de la Judecatoria Constanta. Dupa mai multe drumuri de la Ana la Caiafa, am priceput ca Primaria nu gaseste dovada ca am platit aceasta amenda sau altceva in legatura cu aceasta iar la Anaf mi s-a spus initial ca da... normal nu trebuie sa ia in seama adresa de la Judecatorie fiindca aceasta este o amenda de circulatie si trebuie platita la Primarie.
Dupa cautari am gasit si chitanta de la Primarie la actele firmei iar azi am aratat-o la Anaf si mi s-a spus ca nu este in regula fiindca nu este specificat nr procesului verbal si ca amenda de asigurare "nu prea" este amenda de circulatie.
Urmeaza sa ma duc si la Primarie.

As dori sa stiu daca :
1. Amenda pentru lipsa asigurarii este amenda de circulatie si unde se plateste aceasta, si in baza carei legi/ articol ?
2. Are voie Anaf se execute asemenea indicatie de la Judecatorie?
3. Cum pot regla treburile cat mai rapid pentru ca Anaf sa nu inceapa sa ne faca alta prostioare, (precum executare...)=D>
Cert este ca nu mai platim inca o data, dupa cum am spus si acestor institutii.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2016
Cornelb85, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat ... Legal1228 Legal1228 Buna ziua! Am primit o amenda pentru lipsa rovinietei(am uitat complet ca a expirat) la 3 luni si cateva zile de la data faptei. In lege spune ca procesul ... (vezi toată discuția)
Bună. am plătit o amenda de 250 lei la primărie,ptr ca dacă ... Andreix99 Andreix99 Bună. Am plătit o amenda de 250 lei la primărie,ptr ca dacă plăteai în termen de 15 zile era pe jumătate. Adică din 500 lei am plătit 250 lei. După ... (vezi toată discuția)
Plata amenda si suspendare permis BADNIC4 BADNIC4 Buna ziua, in noiembrie 2015 am primit o amenda de 630 ron si suspendarea permisului pt. 30 de zile.Am facut contestatie,in urma careia am primit o diminuare ... (vezi toată discuția)