avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permis necorespunzator
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permis necorespunzator

Buna seara , ma numesc Ionut Craciun in varsta de 18 ani
Pe data de 04.07.2015 am fost prins la volan .( La aceea data nu implisem 18 ani)
Scoala de soferi cat B o aveam facuta , trebuia sa dau sala de indata ce aveam 18 ani .
Detineam si un permis de conducere AM care evident mi-a fost retinut
Treaba vine asa , am fost prins la 50-60 de metri de locuinta la o ora foarte tarzie in noapte. Cu o persoana ce detinea carnet B in dreapta. Aparatul etilotest mi-a indicat 0.3 alcoolemie. mi-a fost preluat sange insa politistii au spus ca nu e destul de mult sa se ia in calcul.. in fine.
Astazi e 20.01.2016 si nu am primit nicio veste de la politie.
Ce as putea sa patesc
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionutcraciunaurelian , utilizator 21:38, 4 Februarie 2016
Daca vrei fi trimis in judecata si condamnat la amenda penala / inchisoare cu suspendare sub supraveghere si ai obtinut deja permisul pentru categoria B, va fi anulat. Insa daca va fi dispusa o ordonata de renuntare la urmarire penala sau/si in instanta o amanare a aplicarii pedepsei, vei ramane cu permisul.

Cat despre valoarea alcoolemiei, e contraventie deci n-au ce sa-ti faca aici doar sa-ti aplice o amenda administrativa + suspendarea permisului pe 3 luni de zile.

Nu inteleg de ce ati fost dus la prelevare, doar cei depistati ca având o concentraţie de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, sunt obligati să se supună recoltării mostrelor biologice, în vederea stabilirii îmbibaţiei de alcool în sânge. Ati solicitat dvs acest lucru?
Nu am solicitat eu acest lucru , politistul m-a dus direct si mi-a spus ca sunt nevoit sa o fac. am mai platit si buletin de analize 150 de lei. Dupa care mi-au retinut AM si mi-au eliberat dovada fara drept de a conduce
2l0w4this a scris:

Cat despre valoarea alcoolemiei, e contraventie deci n-au ce sa-ti faca aici doar sa-ti aplice o amenda administrativa + suspendarea permisului pe 3 luni de zile.

Care permis? Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu permis pt alta categorie e considerata fara conducere permis .
Trimiterea in judecata se va face pt conducere ,nu pt alcool ;cestia cu alcoolemia iese deoarece nu exista un permis deci de unde sa stie?
Un avocat ar trebui sa vada si ce declarati ai dat si la ce concluzii a ajuns politia in cercetarea penala ;cercetarea politiei poate un an ,doi ,trei...
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului pentru consum de alcool andreidumitru2908 andreidumitru2908 Buna ziua,ma numesc andrei dumitru si aseara m-a oprit un echipaj de politie care mi-a sokicitat legitimarea,m-am legitimat,ulterior am fost testat cu aparatul ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan mariusike mariusike In data de 27.11.2013 am fost prins in iasi cu alcoolemie 0,59 alcool pur in aerul expirat la ce ma pot astepta am fost si la biologice si nu am primit niciun ... (vezi toată discuția)
Alcolemie 0.61 mg in aerul respirat mar008 mar008 Aseara am fost oprit de politia rutiera, miau gasit in aerul respirat 0.61mg. am fost dus la spital si mi-au recoltat probe biologice. acum astept raspunsul. ... (vezi toată discuția)