avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Conducere cu permis necorespunzator
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Conducere cu permis necorespunzator

Buna seara , ma numesc Ionut Craciun in varsta de 18 ani
Pe data de 04.07.2015 am fost prins la volan .( La aceea data nu implisem 18 ani)
Scoala de soferi cat B o aveam facuta , trebuia sa dau sala de indata ce aveam 18 ani .
Detineam si un permis de conducere AM care evident mi-a fost retinut
Treaba vine asa , am fost prins la 50-60 de metri de locuinta la o ora foarte tarzie in noapte. Cu o persoana ce detinea carnet B in dreapta. Aparatul etilotest mi-a indicat 0.3 alcoolemie. mi-a fost preluat sange insa politistii au spus ca nu e destul de mult sa se ia in calcul.. in fine.
Astazi e 20.01.2016 si nu am primit nicio veste de la politie.
Ce as putea sa patesc
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionutcraciunaurelian , utilizator 21:38, 4 Februarie 2016
@apedro36:
de vreo 2 ani, infractiunile rutiere sunt prevazute in C.P.
Mentionez ca am colaborat cu politistii care m-au oprit , si acestia ... m-au cam dus cu lugu lugu... ca sa nu imi fac probleme ca am sa primesc doar o amenda , ca sunt minor etc.
In fine , ideea este urmatoarea. am angajat un avocat acesta spune ca in cel mai bun si rar caz voi primi amenda , dar sa ma astept la o pedeapsa intre 6 luni si 1 an. plus amenda.
Dar ceea ce vreau sa stiu e cat mai trebuie sa astept... pot face o cerere ceva anume sa se solutioneze mai repede? stima
Nu prea inteleg care este rolul avocatului angajat daca nu va ajuta in nici un fel, ca la sfaturi vad ca se pricepe bine... Aratati asta la avocatul angajat care v-a comunicat ca e posibil sa primiti o amenda penala sau o pedeapsa intre 6 luni si 1 an, vedeti ce spune.
ART. 114 c.p.
Consecinţele răspunderii penale
(1) Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
(2) Faţă de minorul prevăzut în alin. (1) se poate lua o măsură educativă privativă de libertate în următoarele cazuri:
a) dacă a mai săvârşit o infracţiune, pentru care i s-a aplicat o măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracţiunii pentru care este judecat;
b) atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă.
Tot ce vreau sa stiu este cat trebuie sa astept sa se rezolve acest dosar pentru ca ma tine pe loc
In primul rand cand am facut scoala de soferi B am declarat in dosar ca am si categoria AM , care in momentul de fata este suspendat si evident ca nu`l pot prezenta la ghiseu
Scoala mai este valabila cateva luni , cu cine sa vorbesc . la sediul politiei cand ma duc imi spune sa astept... sa astept si sa tot astept
Multumesc frumos pentru raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului pentru consum de alcool andreidumitru2908 andreidumitru2908 Buna ziua,ma numesc andrei dumitru si aseara m-a oprit un echipaj de politie care mi-a sokicitat legitimarea,m-am legitimat,ulterior am fost testat cu aparatul ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan mariusike mariusike In data de 27.11.2013 am fost prins in iasi cu alcoolemie 0,59 alcool pur in aerul expirat la ce ma pot astepta am fost si la biologice si nu am primit niciun ... (vezi toată discuția)
Alcolemie 0.61 mg in aerul respirat mar008 mar008 Aseara am fost oprit de politia rutiera, miau gasit in aerul respirat 0.61mg. am fost dus la spital si mi-au recoltat probe biologice. acum astept raspunsul. ... (vezi toată discuția)