Am inteles ca pentru stabilirea cuantumului indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in calcul veniturile din salarii, dar si din alte surse daca sunt impozabile. Am lucrat, in afara de serviciul de baza, cu conventie(se plateste impozitul fara a vira bani la sanatate si Casa de pensii din cate stiu) la o alta institutie doar 3 luni din cele 12 luni care se iau in calcul la indemnizatie. Va rog sa imi spuneti daca se cumuleaza veniturile de la cele 2 institutii la calculul indemnizatiei de crestere a copilului.
Va multumesc!
Se iau in considerare toate veniturile supuse impozitului respectiv sumele incasate din salarii din care se scad cota de impozitare si contrivutile obligatorii si csumele obtinute din conventii civile din care se scade numai cota de 16%.
POtrivit art.19 ind.1 din OUG nr.148/2005 :
(1) La stabilirea bazei de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului se iau in considerare toate veniturile realizate de persoana indreptatita, obtinute in conditiile art. 5, precum si veniturile aferente perioadelor asimilate prevazute la art. 4 alin. (7).
(2) Baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilita potrivit alin. (1), se determina ca suma totala a veniturilor realizate in ultimele 12 luni anterior datei nasterii copilului si impartita la 12.
(3) Cuantumul indemnizatiei pentru cresterea copilului se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul stabilite potrivit alin. (2).