avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1088 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... recuperare imprumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

recuperare imprumut

am imprumutat unui prieten suma de 6000 eura ,urmind sa achite datoria in rate lunare de 400 euro .Am primit o singura rata de 400 si de 3 ani nu am mai primit nici o rata .Mentionez ca imprumutul a fost facut in prezenta a doi martori cu serii si numere de buletin,adrese.... ce trebuie sa fac pentru a recupera banii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:33, 20 Ianuarie 2016
Sa nu fi trecut mai mult de 3 ani de la data la care trebuia sa va achite si sa va adresati instantei de judecata.
au trecut 3 ani dar nu pot sa actionez in judecata mai ales ca am si hirtia semnata de el si de martori?

Trebuie sa formulati cerere la instanta de judecata ptr.recuperarea sumei de la debitori cu conditia sa nu fi trecut mai mult de 3 ani de la data la care trebuia efectuata plata sau de la ultima plata, caz contrar s-a prescris drepul la actiune.
Daca au trecut mai mult de 3 ani sansele de a recupera imprumutul.. pe calea instantei sunt practic 0.C0nsultati totusi un avocat poate gasiti o solutie,tb vazut la ce termen tb restituit imprumutul,cand v-a facut plata partiala si daca a fost incheiat vreun inscris etc
Nu cred ca e prescris, dacă ziceți ca ati dat 6000 și avea de dat in rate lunare de cate 400 și a plătit prima rata acum 3 ani, însă acționați cat mai repede, pt fiecare rata curge termenul de prescripție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare imprumut fara contract, prin virament unei persoane din ue carlito carlito Am acordat un imprumut de 9000 EUR, fara contract, unei persoane (ruda) din UE, cu dubla cetatenie (statul din UE si romana) si cu domiciliul in strainatate. ... (vezi toată discuția)
Executare contract de imprumut cu garantie imobiliara Gabitzu01 Gabitzu01 buna ziua, acum 2 ani am imprumutat o persoana fizica cu o suma de bani si am dat acesti bani in baza unui contract de imprumut cu garantie imobiliara ( un ... (vezi toată discuția)
Datorie la banca neplatita carmenn1978 carmenn1978 IN ANUL 2006 am facut un imprumut la banca de 6000 euro, nu am platit nici o rata pana in prezent, imprumutul afost facut pe o perioada de 10 ani. In anul 2007 ... (vezi toată discuția)