am imprumutat unui prieten suma de 6000 eura ,urmind sa achite datoria in rate lunare de 400 euro .Am primit o singura rata de 400 si de 3 ani nu am mai primit nici o rata .Mentionez ca imprumutul a fost facut in prezenta a doi martori cu serii si numere de buletin,adrese.... ce trebuie sa fac pentru a recupera banii? Multumesc
Trebuie sa formulati cerere la instanta de judecata ptr.recuperarea sumei de la debitori cu conditia sa nu fi trecut mai mult de 3 ani de la data la care trebuia efectuata plata sau de la ultima plata, caz contrar s-a prescris drepul la actiune.
Daca au trecut mai mult de 3 ani sansele de a recupera imprumutul.. pe calea instantei sunt practic 0.C0nsultati totusi un avocat poate gasiti o solutie,tb vazut la ce termen tb restituit imprumutul,cand v-a facut plata partiala si daca a fost incheiat vreun inscris etc
Nu cred ca e prescris, dacă ziceți ca ati dat 6000 și avea de dat in rate lunare de cate 400 și a plătit prima rata acum 3 ani, însă acționați cat mai repede, pt fiecare rata curge termenul de prescripție.