avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit teren agricol
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit teren agricol

am adeverinta de proprietate din 1991 pentru o suprafata de teren agricol extravilan de 7,5 hectare.aceasta suprafata exista si in registrul agricol al primariei.am primit o somatie cu titlu executoriu in care se spune ca incepind cu anul 2003 as fi declarat si platit impozitul doar pe o suprafata de 4 hectare.in consecinta am acumulat o datorie in acesti 6 ani de 1500 ron din care 500 ron majorari de intarziere.va rog sa imi spuneti cat de legal este acest lucru si ce as putea sa fac in aceasta situatie?mentionez ca exista un proces pe rol cu primaria pentru acest teren,si mai mult,incepand de anul trecut au pus in posesie cu 3 hectare din aceasta suprafata o alta persoana.
de asemenea as vrea sa stiu ce inseamna executare silita in cazul meu,avind varsta de 73 de ani,o pensie de 900 ron si singura avere acest teren?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 08:07, 30 Iulie 2009
trebuie sa va angajati un avocat neaparat , pentru a va reprezenta in instanta, caruia sa ii prezentati toate dpcumentele pe care le detineti , chitante, in cazul in care ati platit, etc.Executatea se poate face, suma nu esate neglijabila, ea se poate face si printr-o poprire. de aceea este bine sa va luati avocat, pentru ca acesta ar sti sa obtina pentru dvs. o situatie cat mai favorabila si care sa nu va impovareze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire drept proprietate cristina/BZ cristina/BZ -in 1954 parintii mei au cumparat 5000mp teren in vatra satului,RESPECTIV INTRAVILAN - in 1959 parintii mei,in prezent decedati, figurau cu suprafata( ... (vezi toată discuția)
Taxa pentru scoaterea unui teren extravilan agricol din circuitul agricol ianliana ianliana Pentru scoaterea unui teren extravilan de 9767 mp din circuitul agricol, pe langa taxele de la OCPI, Studiii Pedologice, ANIF, se mai percepe o taxa pentru ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face pt punerea in proprietate a unui teren? geyes36 geyes36 Buna, parintii mei se confrunta cu o problema destul de complicata, careia nu-i pot da de capat, si anume: in 1974 au cumparat o casa si terenul aferant ... (vezi toată discuția)