buna ziua.am luat un imprumut de la banca tiriac acum cativa ani.am platit rate la timp totul ok.nici o problema.anul trecut m-am imbolnavit,am facut o paralizie si sunt in incapacitatea de a munci si deci implicit de a plati ratele in continuare.1 an de zile am primit ceva bani de la asigurarile de stat din Italia,si din acei bani am platit si ratele aferente lunilor in curs.Acum cei din Italia mi-au ,,taiat,,acei bani.In continuare eu sunt in curs de pensionare pe caz de boala.Am citit in contract si scrie asa:Prezenta anexa la contractul de credit confirma faptul ca imprumutatul este ASIGURAT al unei polite de asigurare de viata de grup incheiata intre banca hvb tiriac si alliantz tiriac nefiind necesara o alta polita de asigurare de viata ptr.garantarea creditului acordat.Ce ma sfatuiti sa fac?Nu am de unde sa le mai dau restul de bani!Ce imi pot face?Nu am girat cu nimic!Nu au ce sa imi ia decat copilul(dar sa mi-l dea la varsta de 18 ani inapoi(glumesc).sa iau legatura cu ei sau sa las lucrurile sa decurga de la sin adica sa nu ii bag in seama si sa ignor insistentele lor?multumesc anticipat.o zi buna va doresc.
Presupun ca ati fost salariat al HVB ,numai astfel puteati fi asigurat pe polita de grup.In cazul in care ati avut atasata/platita si clauza de invaliditate/boli grave, puteti beneficia de despagubire, avizand in acest sens asiguratorul.
In caz contrar, pentru a evita executarea silita(sechestru de bunuri, poprire pe venituri) ramane o renegociere cu banca privind reesalonarea creditului nerambursat.
nu am fost si nic nu sunt salariat hvb.am scris ceea ce am citit in contract.de meserie sunt sau am fost navigator.mi s-a impus aceasta asigurare.sechestru propriri chiar sincer nu au pe ce sa imi puna=D>.am incercat acum cateva luni o renegociere si avand suma de bani ce trebuia returnata am vrut sa le-o returnez,precizand ca e posibil sa nu mai primesc bani din asigurarile din italia.am cerut sa le dau banii dar cu recalcularea dobanzii si fara acele taxe suplimentare.nu au fost de acord asa ca...eu am facut tot posibilul.!astept in continuare sfaturi.
Incercati sa gasiti rezolvare pe partea cu asigurarea.
Daca nu ati primit un exemplar al politei de asigurare,solicitati acest lucru.
Nu pot sa nu remarc optimismul dumneavoastra,vorbiti cu o anumita detasare,nu stiu cati am fi capabili de asta.
Chiar daca a fost polita de grup,sa speram ca s-au atasat si clauze medicale.
Trebuie vazut,asa cum spunea si Nucu,in ce fel va pot ajuta acestea.
Parca banca nu se mai numeste asa...