avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU MEDICAL?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU MEDICAL?

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti in ce lege gasesc conditiile in care angajatorul poate refuza un concediu medical, si care este numarul legal de zile de CM pe care un angajat le poate lua.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:56, 5 Octombrie 2009
IN normele de aplicare sunt exemple clare de calcul si in situatia in care in cele 6 luni pt baza de calcul avem doar 4 luni cu venituri.
Eu cred ca angajatorul poate refuza la plata un concediu medical in situatia cand salariatul nu aduce CM in termenul legal( 15 ale lunii urmatoare).
"ART. 36 O158/2005
(2) Certificatul de concediu medical se prezintă plătitorului până cel mai târziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul."

Daca nu vine...out:)
d_mira a scris:

"ART. 36 O158/2005
(2) Certificatul de concediu medical se prezintă plătitorului până cel mai târziu la data de 5 a lunii următoare celei pentru care a fost acordat concediul."

Daca nu vine...out:)

Nu e chiar asa... OUG 158/2005 prevede:

ART. 40
(1) Indemnizatiile pot fi solicitate, pe baza actelor justificative, in termenul de prescriptie de 3 ani, calculat de la data la care beneficiarul era in drept sa le solicite.
(2) Cuantumul indemnizatiilor solicitate potrivit alin. (1) se achita la nivelul cuvenit in perioada prevazuta in certificatul medical.

Ultima modificare: Miercuri, 5 August 2009
Rubia Rubia, Consultant resurse umane
happytree a scris:

Eu cred ca angajatorul poate refuza la plata un concediu medical in situatia cand salariatul nu aduce CM in termenul legal( 15 ale lunii urmatoare).

NU.........

Alte discuții în legătură

Medical angajat nou Vioreld Vioreld buna ziua. am un salariat care nu a mai muncit nicaieri inainte de a se angaja la firma mea. pe 28.07 ii fac angajarea, iar pe 01.08 intra in concediu medical ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cod 14 mirabelastr mirabelastr buna ziua! am urmatoarea situatie: un angajat a avut concediu fara plata in ultimele 6 luni (04.2009 – 11.2008), realizand venituri doar in luna a 7-a ( ... (vezi toată discuția)
Concediu medical fara stagiu loredana080380 loredana080380 Buna Am incheiat un contract de munca cu o persoana in data de 04.07.2011. In 11.07.2011 a adus concediu medical cu cod indemnizatie 01, salariatul este ... (vezi toată discuția)