avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU MEDICAL?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU MEDICAL?

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti in ce lege gasesc conditiile in care angajatorul poate refuza un concediu medical, si care este numarul legal de zile de CM pe care un angajat le poate lua.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Angela D , Consultant resurse umane 22:56, 5 Octombrie 2009
E vorba de legea 19/2000. Probabil ca e boala profesionala..
sorrina a scris:

Data post: Luni, 5 Octombrie 2009, 11:50
Subiect: RE: indemnizatie concediu medical

Buna ziua. Am urmatoarea stuatie: un angajat cu 1 sept 2009 are concediu medical incepand cu data de 28.09.2009, cod 06 . Daca in acest an nu a mai fost angajat (sau a avut intreruperi inainte de 1 sept.) beneficiaza de plata concediului medical si care e stagiul de cotizare in acest caz?

Stagiul de cotizare pentru a beneficia de CM este de o luna cotizata/lucrata in ultimele 12. Mai precis, stagiul este de 22 de zile de cotizare in ultimele 12 luni, care 22 de zile nu trebuie sa fie neaparat consecutive.
Si stagiul, si modul de calcul cu exemple le gasiti in OUG 158/2005 si normele de aplicare.
Pentru CM pentru urgenta medico-chirurgicala (cod 06) , nu e nevoie de stagiu.

Ordonanta de urgenta Nr. 158 /2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate

ART. 9 Asiguratii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru incapacitate temporara de munca, fara conditii de stagiu de cotizare, in cazul urgentelor medico-chirurgicale, tuberculozei, ......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medical angajat nou Vioreld Vioreld buna ziua. am un salariat care nu a mai muncit nicaieri inainte de a se angaja la firma mea. pe 28.07 ii fac angajarea, iar pe 01.08 intra in concediu medical ... (vezi toată discuția)
Concediu medical cod 14 mirabelastr mirabelastr buna ziua! am urmatoarea situatie: un angajat a avut concediu fara plata in ultimele 6 luni (04.2009 – 11.2008), realizand venituri doar in luna a 7-a ( ... (vezi toată discuția)
Concediu medical fara stagiu loredana080380 loredana080380 Buna Am incheiat un contract de munca cu o persoana in data de 04.07.2011. In 11.07.2011 a adus concediu medical cu cod indemnizatie 01, salariatul este ... (vezi toată discuția)