avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca lipsa gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca lipsa gestiune

buna ziua . am avut o angajata si la inventar am gasit lipsa gestiune . contractul de munca inca nu l-am incheiat . ce trb sa fac sa recuperez paguba ??ma poate ajuta cineva ? ma refer la mag alimentar.

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:01, 27 Ianuarie 2016
ce inseamna inca nu l-am incheiat , era angajata de o zi , gestiunea a fost predata cu inventar de predare primire semnat de ambele parti, daca nu este asa nu vad cum puteti recupera paguba, eventual o plangere la politie, dar munca la negru ,
De ce nu ati incheiat c.i.m. ?

HG 500/2011
Art. 2
(1) Incadrarea in munca a unei persoane se realizeaza, potrivit prevederilor Legii nr. 53/2003 — Codul muncii, republicata, numai prin incheierea unui contract individual de munca,
in temeiul caruia persoana fizica, in calitate de salariat, se obliga sa presteze munca pentru si sub autoritatea unui angajator, persoana fizica sau juridica, in schimbul unei remuneratii denumite salariu.
.....
poate m=am exprimat gresit .are contract de munca dar nu i=lam desfacut ?
Pentru recuperarea prejudiciului produs de salariaţi, în prezent, aveţi la îndemână următoarele modalităţi:
- acordul părţilor;
- acţiunea în justiţie.

Potrivit art. 254 alin.3 C.mun., în situaţia în care constataţi că salariatul dvs. a provocat o pagubă din vina şi în legătură cu munca sa, veţi putea solicita salariatului, printr-o notă de constatare şi evaluare a pagubei, recuperarea contravalorii acesteia, prin acordul părţilor, într-un termen care nu va putea fi mai mic de 30 de zile de la data comunicării. Contravaloarea pagubei recuperate prin acordul părţilor nu poate fi mai mare decât echivalentul a 5 salarii minime brute pe economie.

Potrivit Hg 1091/2014, începând cu 1 iulie 2015, salariul de bază minim brut pe ţară garantat este de 1050 lei. Prin urmare, în prezent, contravaloarea pagubei recuperate prin acordul părţilor nu poate fi mai mare de 5250 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de munca vintilairinei vintilairinei Daca am semnat un contractde munca unde voi presta activitate de gestionar(vand intr-un magazin)in perioada de proba ,nu mi s-a verificat aptitudinile ,dupa ... (vezi toată discuția)
Retineri - decizie de imputare ? sau nu se mai face ? oanaportar oanaportar Hristos a inviat ! Va rog din tot sufletul sa ma lamuriti si sa imi spuneti cum ar trebui sa se procedeze corect ? in cazul urmator: In urma ... (vezi toată discuția)
Lipsa marfa in inventar s_marty s_marty buna ziua am muncit la o firma in care una dintre activitatile mele era si aceea de gestionar. am semnat un act pentru a fi instiintat de aceasta activitate. ... (vezi toată discuția)