avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... incadrare infractiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

incadrare infractiune

Buna dimineata! Am formulat o plangere penala impotriva unui debitor care nu si-a achitat datoria, refuza sa o faca si care de asemenea se ascunde (si-a tot schimbat domiciliul, a spus la tel ca nu binevoieste a o plati iar, mai nou, nu raspunde la tel.). Eu am incadrat-o la art 215 Cod pen., insa procurorul mi-a refuzat plagerea pe motiv ca nu se incadreaza in aceasta infractiune si nici in alta. La ce articol ar trebui sa o incadrez, ptr a nu mi-o mai refuza? Mentionez faptul ca am mai depus cateva plangeri similare Prim-procurorului, care mi le-a acceptat fara nicio problema.
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 13:17, 6 August 2009
Suntem pe taramul dreptului civil.

Asa incat , creanta neplatita poate fi recuperata sesizand instanta de judecata , judecatoria in a carei raza teritoriala a fost incheiat contractul de imprumut ! Infractiunea de inselaciune s-ar savarsi daca intr-adevar am regasi o intentie directa calificata prin scop , in vederea cauzarii unei pagube materiale .

Numai o uzanta in acest sens , cu o intentie vadita de a induce in eroare , conduce la retinerea infractiunii de inselaciune .

Succes in continuare , Ionut :)



Ultima modificare: Joi, 30 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Incercati si asta :

Angajamentul de plata se investeste cu formula executorie. vezi : Prof.univ.dr.S.Zilberstein-Prof.univ.dr.Viorel Mihai Ciobanu - Tratat de executare silita, Ed. Lumina Lex,Bucuresti,2001.
buna ziua
cred ca ati primit toate informatiile necesare ,colegii mei au fost promti cu raspunsurile ,daca mergeti pe varianta inceputa de dvs nu aveti nici o seansa asa ca mai ginditi/va si analizati exact ce aveti de facut ...
bafta .
Da solutia este angajamentul de plata investit, dar atentie acesta trebuie sa fie incheiat in forma autentica in speta de fata.
'Asa prevede legea"-"Ita lex scripta est"


Stimate Domnule Consilier,

Din cele relatate de dvs.,nu exista motive intemeiate pentru a formula o plangere penala sub aspectul infractiunii de inselciune astfel cum este ea prevazuta in lege in art.215 c.pen.
Nu exista o intentie vadita de inducere in eroare sau de prezentare ca adevarata a unei fapte mincinoase,exista doarv o sustragere de la plata-si aceasta,daca poate fi dovedita.
De acord cu colegii de site,uzitati calea actiunii civile ,folositi calea investirii angajamentului cu formula executorie.

Alte discuții în legătură

Acþiune la judecãtorie pentru înºelãciune în contract badila steluta badila steluta bunaziua! pot deschide o actiune la judecatorie pt. inselaciune in contract, daca in prealabil nu exista o plangere penala? care se solutioneaza f. greu? este ... (vezi toată discuția)
Inselaciune laur188 laur188 Buna ziua.Am fost inselat cu o suma mare de bani aproximativ 10000 euro.Singurele dovezi pe care le am pentru a dovedi inselaciunea sint formularele Western ... (vezi toată discuția)
Proceduri file cec refuzate Cent Cent Buna ziua, Daca stie cineva, va rog mult sa imi explicati la ce sa ma astept din momentul in care o fila CEC depusa in banca nu a avut acoperire. Cunosc ... (vezi toată discuția)