avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... lncredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

lncredintare minor

buna ziua.am avut o relatie de 6 ani din care a rezultat o fetita.in urma neintelegerilor dintre noi,am pus capat acelei relatii si am parasit domiciliul fara a-mi putea lua fetita.el a castigat custodia dar acum nu mai are un loc de munca stabil si nici fetita nu creste intr-un mediu prielnic educatiei ei.am urmatoarea intrebare,eu nu muncesc cu contract dar mama mea da,ea ar putea sa o ia in grija ei pana rezolv eu cu contractul de munca?si ce ar trebui sa fac?va rog frumos dati-mi un sfat.va multumesc.
Ultima modificare: Duminică, 24 Ianuarie 2016
smary12, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:18, 25 Ianuarie 2016
Nu poate fi luată fetița de către mama dumneavoastră, mai ales acum când deja copilul are stabilit domiciliul la tată, prin hotărâre judecătorească definitivă și executorie.

Codul civil instituie regula potrivit căreia copilul minor locuieşte la părinţii săi. În situaţia în care părinţii nu locuiesc împreună, aceştia vor stabili, de comun acord, la care dintre ei va locui copilul. În cazul în care părinţii nu se înţeleg, va decide instanţa de judecată, ţinând seama de concluziile raportului de anchetă psihosocială şi ascultându-i pe părinţi şi pe copil, dacă a împlinit vârsta de 10 ani.

Ascultarea copilului care a împlinit vârsta de 10 ani este obligatorie. Poate fi ascultat şi copilul care nu a împlinit această vârstă, dacă instanţa de judecată consideră că audierea lui este necesară pentru soluţionarea cauzei.

În practica instanţelor de judecată s-a reţinut că, pentru evaluarea interesului superior al copilului şi luarea unei hotărâri de stabilire a locuinţei acestuia, se au în vedere vârsta copilului, ocupaţia şi comportamentul părinţilor, interesul acestora faţă de copil, legăturile afective stabilite între părinţi şi copil, posibilităţile materiale ale părinţilor, situaţia locativă a fiecărui părinte etc.

Hotărârea judecătorească privind stabilirea locuinţei copilului îşi produce efectele atât timp cât împrejurările avute în vedere la data pronunţării rămân neschimbate. În situaţia în care este afectată exercitarea autorităţii părinteşti sau a unor drepturi părinteşti, schimbarea locuinţei copilului poate avea loc cu acordul părinţilor. Dacă părinţii nu se înţeleg, ca şi în cazul stabilirii locuinţei copilului, va hotărî instanţa de judecată potrivit interesului superior al copilului.
A existat un proces in instanta prin care a castigat custodia sau la ce va referiti? Probabil s-a stabilit domiciliul minorei si autoritate parinteasca in comun.

In masura in care aveti argumente solide va puteti adresa instantei cu o actiune prin care sa solicitati stabilirea domiciliului fetitei la dvs, obligarea tatalui la pensie de intretinere si exercitarea autoritatii parintesti. Daca probati temeinic actiunea avand in vedere ca sustineti ca mediul in care creste copila in prezent nu este corespunzator sunt sanse sa convingeti instanta.
Oricum se vor efectua anchete sociale atat la domiciliul unde se afla in prezent minora cat si la domiciliul dvs, rezultatul anchetelor urmând sa fie depus la dosar si instanta sa tina cont si de aspectele invederate in aceste referate.
da a existat un proces despre care eu nu am stiut ca a trimis citatie la o adresa unde eu nu am domiciliul.eu momentan ma aflu in italia si despre proces am aflat dupa ce sa terminat si sincer nu sunt foarte sigura daca e incheiat sau nu.dar daca eu acum stau cu parintii mei si nu pot dovedi ca am un loc de munca stabil si nici casa pe numele meu,o sa fie un impediment?
Da, doamnă, lipsa locului de muncă şi a unui domiciliu stabil taie orice şansă de a lua fetiţa la Dvs. Copiii locuiesc cu părinţii, nu cu bunicii, până când există un părinte capabil să-i crească.
si am parasit domiciliul

acum cat timp a fost asta ?
ca a trimis citatie la o adresa unde eu nu am domiciliul.

adica v-a citat in alta parte cu rea credinta, nu ati avut/ aveti domiciliul in buletin la acea adresa ?
Cum ati aflat de proces, cand si ce ati facut atunci cand ati aflat ?

si sincer nu sunt foarte sigura daca e incheiat sau nu.

si nu va interesati ?
Ce relatie aveti cu copilul dvs ?

Alte discuții în legătură

Cedare custodie dumbadaniel dumbadaniel Am o fetita de 7 ani care se afla de 2 ani in custodia mamei. Fosta sotie ma ameninta ca vrea sa renunte la custodia copilului, pe motiv ca nu se poate ocupa ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor ciresicam9 ciresicam9 buna ziua, am 2 copii si sunt divortata , in vara anului trecut s a dat rezolutia sentintei definitiva si irevocabila ,stabilirea domicilului minorilor la ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliul tatalui - locul exact unde este dus minorul CostinIancu CostinIancu Buna ziua, sunt in proces cu fosta sotie pentru modificarea programului de vizita a fetitei noastre (in varsta de 4 ani) si pentru stabilirea domiciliului ... (vezi toată discuția)