avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 653 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... antecontract de vanzare-cumparare cu o firma in ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

antecontract de vanzare-cumparare cu o firma in insolventa

Buna ziua,in 2007 am incheiat un antecontract de vanzare cumparare cu o firma constructoare.Pana in iunie 2008 am achitat in proportie de 95% respectivul apartament,care la aceea data trebuia sa-mi fie deja predat.La aceasta data inca nu sint predate apartamentele,nu exista CF,iar la tribunal s-a deschis inceperea procedurii de insolventa.Ce pot face eu in acest caz?Ce se intampla cu banii pe care eu i-am achitat pe acel apartament?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Stelea , Avocat 14:48, 15 August 2009
In afara de a va inscrie pe lista creditorilor?
Mai nimic ... Desi tind sa cred ca bancile au ipoteci pe apartamente.... si o veti face in mare masura .. cam degeaba ...
Sa inteleg ca am pierdut acei bani?
Inscrieti-va la masa credala, dar daca nu are nimic in proprietate de lichidat, iar administratorului nu i se angajeaza raspunderea penala si implicit raspunderea patrimoniala(ma indoiesc ca are ceva proprietati pe numele sau, iar daca lea avut le-a instrainat deja) sunteti pierzator.
Crunt dar adevarat.
Nu i-aţi pierdut. Nu încă. Veţi putea face această afirmaţie abia după terminarea lichidării. Nu cred totuşi că amînarea asta vă încîntă.
Dupa raspunsurile astea mai vrem sa fim si recomandati ....
Sigur .... e cel putin neplacut ... dar cred ca e mai bine sa va spunem adevarul.

Alte discuții în legătură

Insolventa cristi i cristi i Buna ziua! Va rog o lamurire la urmatoarea situatie:am dat un avans pt un apartament iar consructorul a inceput procedura de insolventa(la ... (vezi toată discuția)
Promitent cumparator cu contract in derulare; dezvoltator in insolventa seti seti Buna ziua, Sunt un promitent cumparator al unui apartament intr-un ansamblu rezidential iar dezvolatorul blocului a intrat in insolventa. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare cu o firma aflata in insolventa ContSters241534 ContSters241534 Buna, Am incheiat un contract de vanzare-cumparare cu o persoana juridica in 2007 pentru un apartament. Am achitat in totalitate contravaloarea ... (vezi toată discuția)