avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1410 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Impozit pe locuinta cu sediu PFA
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Impozit pe locuinta cu sediu PFA

Buna ziua,

Am infiintat un PFA intr-un apartament cu doua camere in care locuiesc cu parintii. Imi desfasor activitatea la client, in sediul din Iasi, si nu deduc nici un fel de cheltuieli de la apartament. Ca si activitate economica, prestez "Design specializat", si acest lucru il pot realiza oriunde atat timp cat am un laptop si net ok.

Problema mea este ca, atunci cand mi-am infiintat PFA-ul un consultant mi-a spus ca daca imi fac contabilitatea singura, trebuie sa bifez "Activitati proprii de birou" si sa scriu adresa apartamentului. Si din cate am inteles acest lucru zice ca activitatea se desfasoara la sediu social.

Voi avea de platit impozit marit pentru locuinta?

Va multumesc si imi cer scuze daca o intrebare identica a fost adresata

O zi frumoasa, in continuare!
Alexandra

Cel mai recent răspuns: AlexandraTalpalariu , utilizator 08:30, 25 Ianuarie 2016
Trebuie sa depuneti o declaratie la anaf ca aveti sediu acolo.
Insa daca nu va deduceti cheltuielile, nu veti plati impozit marit.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate pfa Macaret Macaret Buna ziua. am infiintat recent un PFA, avand ca activitate realizarea software-ului la comanda. Sediu Social este in apartamentul proprietate personala. Am ... (vezi toată discuția)
Impozit spatiu ne si rezidential clyde2010 clyde2010 Sunt pfa si pana in 2015 am avut contr.de comodat intre mine ca pfa (comodatara)si intre mine+sotia (comodanti),pentru una camera cu destinatie birou,cu acces ... (vezi toată discuția)
Ce statut am eu ....? oviarieseni oviarieseni o persoana inregistrata doar la anaf,care detine casa de marcat ( desfasor activitate de cazare in locuinta proprie) cum se numeste : pfa, pfi sau cum...? ... (vezi toată discuția)