avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mentiuni pe Procesul Verbal
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mentiuni pe Procesul Verbal

Imi este neclara problema acestor mentiuni pe care contravenientul le poate face la intocmirea unui PV,eu ma refer aici la o amenda de circulatie ,in care pot exista urmatoarele variante:
1 Contravenientul semneaza PV.Daca vrea sa faca mentiuni(obiectiuni),le poate face?Daca da,cine le scrie pe hartie,el sau politistul?
2 Contravenientul nu vrea sa semneze PV,dar vrea sa faca obiectiuni.Cum le face,ca politistul nu ii da PV+pixul sa scrie.Si exista situatia ca politistul sa scrie el dar nu mai arata ce a scris,deci poate scrie ce vrea acolo,iar cel amendat vede abia cand primeste prin posta PV.
Nu stiu daca m-am exprimat clar,cert este ca din OG2/2001 eu nu am inteles cine scrie efectiv aceste mentiuni/obiectiuni.
Daca ma puteti lamuri,va multumesc.


Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 16:33, 10 Aprilie 2020
Nu.
Nu scrii tu în PV. Agentul constatator întocmește PV-ul, aşa spune legea.
Referitor la obiecțiuni. Dacă tu ai să-o spui polițaiului şi ce-ai mâncat aseară, fii sigur că nu va trece toate balivernele în PV. În primul rând că nu are unde, apoi că nu e relevant. Dacă nu cunoști legea şi n-ai vorbele cu tine, mai bine taci.
Dacă nu semnezi PV-ul, faci cea mai mare prostie. Nu-l vei primi pe loc, nu vei avea ce contesta. PV-ul îți va fi trimis prin poştă, dacă nu vei dori să-l iei nici aşa, îți va fi lipit pe uşa imobilului unde locuiești, de unde ori va dispărea ori nu-l vei putea dezlipi într-o formă prezentabilă la instanță.

ciochu1 a scris:

Buna ziua,
Si daca agentul constatator completeaza in PV,in dreptul alte mentiuni(spatiu dedicat mentiunilor contravenientului) in locul contravenientului si fara semnatura acestuia din urma, nu atrage/rezulta nulitatea relativa a PV?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa tamponare trecuta gresit in pv ma poate ajuta sa obtin anularea pv-ului? sau inlocuirea amenzii cu avertisment? tudoracherazvan tudoracherazvan Revin cu o intrebare in urma unei tamponari am fost gasit vinovat de politistul constatator tamponarea sa petrecut in piata alba iulia nr 8 in fata bcr-ului , ... (vezi toată discuția)
Poate fi un proces-verbal anulat daca nu este completata rubrica "alte mentiuni"? Instructor auto Mircea Crisan Instructor auto Mircea Crisan Poate fi anulat un proces-verbal de contravenție la regimul circulatiei doar pe motiv că rubrica \"Alte mențiuni\" nu a fost completată? Aș dori să ... (vezi toată discuția)
Când poate fi anulat un proces verbal de contravenție încheiat de un agent al poliției rutiere? c0sminvl c0sminvl Buna seara,am si eu nevoie de cateva informatii: 1.Faptul ca agentul nu mi-a precizat si nu mi-a spus sa scriu sau sa nu scriu daca am mentiuni poate duce la ... (vezi toată discuția)