avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... dreptul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

dreptul muncii

Buna ziua,
lucrez in administratia publica,am 60 ani si 38 ani de munca,sunt femeie;intrebare: mai pot lucra inca un an dupa varsta standard si daca da cum anume.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:20, 25 Ianuarie 2016
Potrivit art.50 alin.1 lit.c teza I C.mun., c.i.m. inceteaza de drept la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.

Prin urmare, dupa aceasta data pentru a va continua activitatea , angajatorul dvs va trebui sa scoata la concurs/examen postul respectiv.

Art. 30. C.mun.
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Continuare activitate dupa pensionare nicolaelena08 nicolaelena08 In 8 ianuarie 2015 , implinesc 60 ani, ma pensionez(femeie).,in invatamant , cadru auxiliar(laborant).Pot ramane sa lucrez in continuare ?pe mine m-au pus ... (vezi toată discuția)
Implinirea virstei limita de pensionare ctsstoian ctsstoian Buna ziua. As dori sa-mi spuneti care sunt modalitatile de prelungire a contractului de munca dupa implinirea virstei limita de pensionare intr-o institutie ... (vezi toată discuția)
Pensionare ContSters48681 ContSters48681 Buna ziua. Am bagat dosarul de pensionare. Mai trebuie sa lucrez pana imi vine decizia sau nu e obligatoriu? Multumesc. (vezi toată discuția)