Buna ziua!
Pe scurt, iata situatia mea: de curand am cumparat un loc de parcare subteran intr-un bloc nou-construit. Mentionez ca NU locuiesc in acel bloc. Sunt doar proprietarul de drept al locului de parcare(Contract Vnzare - Cumparare de la dezvoltatorul imobiliar)
Blocul este impartit astfel: Subsol - garaj - cu 9 de locuri de parcare amenajate (8 cumparate sau inchiriate de cei care locuiesc in bloc + locul meu, deci eu nelocuind in acel bloc) si 3 etaje.
Curatenia se face separat garaj, separat bloc (la avizier sunt afisate facturi separate).
Garajul NU are contoar electric separat.
In garaj se afla un robinet de apa rece (fara apometru) insa nu il foloseste nimeni (pe jos este curat/uscat intotdeauna).
La avizier, in dreptul meu, sunt trecute platile pentru urmatoarele:
- curatenia care se face in garaj (mi se pare normal, nu am nicio obiectie.) Factura se imparte la numarul locurilor de parcare amenajate(9).
-Apa rece parti comune +pierderile de apa rece+ apa pluviala. Suma este destul de mica, nu m-ar deranja. Dar, totusi, trebuie sa platesc asa ceva?
-Cheltuieli pe cota parte indiviza - in care intra cumulate: curatenie scara bloc(!!!), materiale consumabile (gen becuri, papetarie, cartuse xerox), firma de administrare, firma care executa lucrari de mentenanta pentru videointerfoane(iar eu NU beneficiez de asa ceva!!!). Aceasta suma este foarte mare, de ordinul zecilor de mii, lunar. Asadar, pentru un loc de parcare in garaj(eu nelocuind in acel imobil), platesc cam cat plateste o persoana care locuieste intr-o garsoniera situata in acel bloc.
Administratorul spune ca toate costurile atribuite sunt "legale" si ca daca ma simt neindreptatit/inselat/pacalit, pot sa ma adresez organelor competente.
Doresc sa va intreb pe Dvs, ce pot face in acest caz??
Nefiind locatar al blocului (nu consum apa, locul de parcare nu este dotat cu videointerfon, nu folosesc scara interioara a blocului deoarece garajul are doar o usa spre exterior ) sunt obligat sa platesc servicii si lucruri de care nu beneficiez. In baza carei legi imi cer sa platesc toate cele de mai sus?
Practic, ce ar trebui sa platesc?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns:
BraveHeart , utilizator
19:58, 28 Ianuarie 2016