avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere parcare Subsol Bloc (proprietate ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere parcare Subsol Bloc (proprietate privata). Nu locuiesc in acel bloc

Buna ziua!
Pe scurt, iata situatia mea: de curand am cumparat un loc de parcare subteran intr-un bloc nou-construit. Mentionez ca NU locuiesc in acel bloc. Sunt doar proprietarul de drept al locului de parcare(Contract Vnzare - Cumparare de la dezvoltatorul imobiliar)
Blocul este impartit astfel: Subsol - garaj - cu 9 de locuri de parcare amenajate (8 cumparate sau inchiriate de cei care locuiesc in bloc + locul meu, deci eu nelocuind in acel bloc) si 3 etaje.
Curatenia se face separat garaj, separat bloc (la avizier sunt afisate facturi separate).
Garajul NU are contoar electric separat.
In garaj se afla un robinet de apa rece (fara apometru) insa nu il foloseste nimeni (pe jos este curat/uscat intotdeauna).
La avizier, in dreptul meu, sunt trecute platile pentru urmatoarele:
- curatenia care se face in garaj (mi se pare normal, nu am nicio obiectie.) Factura se imparte la numarul locurilor de parcare amenajate(9).
-Apa rece parti comune +pierderile de apa rece+ apa pluviala. Suma este destul de mica, nu m-ar deranja. Dar, totusi, trebuie sa platesc asa ceva?
-Cheltuieli pe cota parte indiviza - in care intra cumulate: curatenie scara bloc(!!!), materiale consumabile (gen becuri, papetarie, cartuse xerox), firma de administrare, firma care executa lucrari de mentenanta pentru videointerfoane(iar eu NU beneficiez de asa ceva!!!). Aceasta suma este foarte mare, de ordinul zecilor de mii, lunar. Asadar, pentru un loc de parcare in garaj(eu nelocuind in acel imobil), platesc cam cat plateste o persoana care locuieste intr-o garsoniera situata in acel bloc.

Administratorul spune ca toate costurile atribuite sunt "legale" si ca daca ma simt neindreptatit/inselat/pacalit, pot sa ma adresez organelor competente.

Doresc sa va intreb pe Dvs, ce pot face in acest caz??
Nefiind locatar al blocului (nu consum apa, locul de parcare nu este dotat cu videointerfon, nu folosesc scara interioara a blocului deoarece garajul are doar o usa spre exterior ) sunt obligat sa platesc servicii si lucruri de care nu beneficiez. In baza carei legi imi cer sa platesc toate cele de mai sus?
Practic, ce ar trebui sa platesc?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: BraveHeart , utilizator 19:58, 28 Ianuarie 2016
Ar trebui sa platiti cheltuielile specifice garajului pentru care sunt emise facturi separate.
De asemenea ar trebui sa platiti pentru apa rece deoarece, nefiind un apometru instalat, se poate presupune ca la un moment dat s-ar fi putut sau s-ar putea folosi apa rece si la garaj.

In privinta cheltuielilor de la punctul 3 enumerate de dv., administratorul ar putea sa faca un mic efort si sa desparta cheltuielile pentru firma de administrare de celelalte cheltuieli comune locatarilor din bloc, astfel incat dv. sa va revina numai cota pentru administrare deoarece firma, inteleg, se ocupa si de administrarea garajului.
In rest, cheltuielile specifice scarilor de bloc, neavand legatura cu acestea, n-ar trebui sa le platiti.
Citat: Administratorul spune ca toate costurile atribuite sunt "legale" si ca daca ma simt neindreptatit/inselat/pacalit, pot sa ma adresez organelor competente.

Idee: NU platiti... daca se simte inselat / pacalit, etc sa se adreseze organelor competente .. Deocamdata banii sunt in buzunar la Dvs... sunt curios cam ce ar putea sa va faca ? sa va blocheze accesul pe proprietate ( catre garaj ) ?

Nu este suficient sa nu plateasca, tb sa depuna cerere scrisa in nu-stiu-cate zile de la afisare prin care contesta sumele.
Si la noi in bloc sunt garaje la nivelul solului (bloc comunist din anii 70): 60 de apartamente / 54 de garaje, sunt si proprietari de garaj altii decat locatari ai blocului. Sunt si la noi repartizate cheltuieli pe cota de proprietate in afara de energie electrica (un contor la 9 garaje) si apa (contor individual); caloriferele au fost dezafectate la toate garajele. Nu se scuteste cineva de plata a ceva daca nu foloseste garajul, asa cum se poate face la locuinta cu nr. persoane zero.
Solutia pentru Dumneavoastra este sa inchiriati respectivul loc la cineva daca chiar nu-l folositi, fie si doar cu o suma care sa acopere intretinerea si taxele catre stat.
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2016
DinuX, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
A ti se impune sa platesti ceva ( produs sau serviciu ) de care nu beneficiezi este fie abuz, fie furt calificat !
S-a explicat foarte clar ca sistemul de supraveghere video NU acopera zona garajelor, scara blocului nu este folosita de proprietarul garajului, precum nici cine stie ce becuri de pe scara blocului sau revizie ascensor.
A inchiria proprietatea pt a "acoperi" aceste "costuri" inseamna a recunoaste abuzul sau a deveni complice la furtul administratorului !
Proprietarul garajului nu a afirmat ca nu vrea sa plateasca nimic, ci ca vrea sa plateasca cheltuieli pertinente... aferente proprietatii sale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de intretinere ale unui spatiu comercial cu intrare separata, din strada FGeorgescu FGeorgescu Am un spatiu comercial inchiriat la parterul unui bloc nou. Am intrare separata din strada. Prin spatiu nu trec conducte de apa calda si am centrala termica ... (vezi toată discuția)
Obligatii banesti fata de asociatia de proprietari sandita sandita Sunt proprietara unui apartament situat la parterul unui bloc fara lift , si as vrea sa stiu ce obligatii materiale am fata de Asociatie .Platesc lunar ... (vezi toată discuția)
Diferete la apa rece Vasile Badea Vasile Badea Poate sa ma lamureasca cineva? La asociatia de proprieteri de cateva luni de zile se plateste pentru apa rece, desi am adus la cunostiinta administratorei si ... (vezi toată discuția)