avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... sfat in legatura cu neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

sfat in legatura cu neplata pensiei alimentare

buna ziua va rog sa ma indrumati si pe mine unde sa merg deoarece de 5 luni nu am mai primit pensia alimentara a minorei si va rog sami trasmiteti si actele necesare exista deja o sentinta civila prin care este obligat sai plateasca pensia va multumesc
Cel mai recent răspuns: corina cristina , utilizator 17:55, 28 Noiembrie 2010
neplata pensiei de intretinere cf. legii poate fi considerata ca si o infractiune daca intretinutul formuleaza o plangere..
Puteti sa faceti plangere penala pentru infractiunea de abandon de familie, intrucat neplata pensiei de intretinere timp de 2 luni constituie infractiune conform Codului Penal Roman!!!!!
=D>
plangerea penala pot sa o fac la parchet? Mai e nevoie si de alte acte? Va multumesc !
Urmati sfatul colegului Mihai Grigore , depuneti plangerea fie la Parchet , fie la Politie , ulterior indeplinirii obligatiei , o puteti retrage , fiind totodata inlaturata raspunderea penala.Succes.
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Totusi , pentru operativitate depuneti plangerea la parchet....si dupa inregistrarea aceasta va fi transmisa la politie.

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara neplatita din 2010 razvanel_razvi11 razvanel_razvi11 buna ziua ma numesc cimpan elena si as dori sa-mi spuneti ce trebuie sa fac , fostul sot de care sunt divortata nu a mai achitat pensia alimentara la copil ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare AnaKarina AnaKarina Buna ziua.am si eu o intrebare.am divortat de cateva luni iar fostul sot nu vrea sa plateasca pensia alimentara pentru cei doi copii minori in valoare de 266 ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei de intretinere kjetil kjetil Buna ziua.Am si eu o problema si as dori sfaturi pt a o rezolva.Am un fiu din prima casnicie care are 14 ani.pina in ianuarie 2009 a primit pensie de ... (vezi toată discuția)