avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Neefectuare expertiza
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Neefectuare expertiza

Buna ziua,

Am si eu o nelamuririre cu privire efectuarea unei expertize: sunt parte vatamata intr-un dosar penal, care are ca obiect falsul in inscrisuri sub semnatura privata si uzul de fals (din fisa SSM si PSI) si procurorul de caz, prim procurorul parchetului judecatoriei nu au efectuat nici din oficiu nici la solicitarea mea scrisa expertiza de specialitate (grafoscopica) si nici reprezentatul parchetului (acum fiind in faza de judecata in camera preliminara), imi resping cererea (formulata pe baza art. 81 alin. 1 lit. B din CPP) de efectuare a expertizei grafoscopice de semnatura pe motiv ca este "inadmisibila". Care ar fi forma de atac pt situatia asta? Poate fi considerat un abuz in serviciu al magistratilor? Trebuia neaparat sa sufar vatamari corporale pt a se putea incepe judecata propriu zisa? Fapta in sine nu se pedepseste in Romania? Tin sa mentionez ca nu am avocat nici ales, nici din oficiu si poate din acest motiv sunt si discriminat....

Va multumesc si astept un raspuns
Cel mai recent răspuns: markomarius1 , utilizator 07:26, 21 Martie 2016
Si in situatia asta, sa inteleg ca daca nu se intoarce la parchet pt a se administra probe (expertiza grafoscopica) si se da pronuntarea, pierd procesul si trebuie sa platesc cheltuieli judiciare? Daca da, care ar fi costurile unui dosar penal? Multumesc
Probele se pot administra si in faza de judecata,nu doar la urmarire penala, eu am inteleg ca dosarul a fost trimis la instanta prin rechizitoriu sau ati facut plangere impotriva unei solutii de clasare sau renuntare la urmarire penala?
Procurorul de caz a dispus neinceperea urmarii penale (clasare), am facut apoi la prim procurorul parchetului (am depus si o cerere de efectuare a expertizei grafologice, respingand-o, nu stiu pe ce motiv) care a dat acelasi rezultat, clasare, apoi la jucatorie impotriva ordonantei de clasare a prim procurorului. S-au tinut 4 termene in camera preliminara (aici am recerut expertiza grafica si am mai depus cerere de constituire ca parte civila in dosarul penal). Apoi s-a incheiat dosarul cu decizie definitiva si irevocabila si plata cheltuielilor judiciare din partea mea. Se mai poate face ceva in situatia asta? Adica o cerere, ceva, de anulare a decizie definitive si irevocabile si repunerea dosarului in stadiul anterior (camera preliminara) si apoi sa cer retrimiterea la parchet pt completarea urmarii penale (prin efectuarea expertizei grafice)?

Va multumesc pt ajutor
Nu se mai poate face nimic, daca s-a respins plangerea, incheierea este definitiva.
Si de aici sa inteleg ca a fost greseala mea ca nu am cerut retrimiterea la parchet pt completarea cercetarilor sau efectiv ca nu a avut chef presedintele de sedinta impreuna cu reprezentantul parchetului? (decizia este doar definitiva, nu si irevocabila)

Alte discuții în legătură

Refuzul organului de cercetare penala de a numi prin ordonanta un expert in conditiile art.177 cpp crimxm crimxm buna ziua, Doresc sa stiu ce se intampla in cazul in care un organ de cercetare penala refuza im mod sistematic sa numeasca Expert Grafolog, in vederea ... (vezi toată discuția)
Dacă un dosar penal a fost clasat de o unitate de parchet, unde ... ceciliabraek@gmail.com ceciliabraek@gmail.com Dacă un dosar penal a fost clasat de o unitate de PARCHET, unde se poate depune cererea pentru redeschiderea dosarului penal? Se depune la aceeași unitate de ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei de nup in instanta Laura50 Laura50 Am primit ordonanta de NUP de la prim procuror dar instanta de judecata a admis plangerea impotriva acestei ordonante si a admis cererea spre judecare pe ... (vezi toată discuția)