avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... transformat din victima in vinovat!!!
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

transformat din victima in vinovat!!!

Scriu in numele logodnicului meu, cetatean german, care in 09.2002 a avut un accident de motocicleta, cu urmari grave care au necesitat peste 90 zile de ingrijiri medicale (circula regulamentar pe drum national cu prioritate iar la 15m distanta i-a iesit de pe un drum lateral de camp fara sa se asigure un aro neiluminat.orice manevra i-a fost imposibila). in momentul de fata,dupa lungi tergiversari, desi politia a stabilit la fata locului neacordare de prioritate cu vatamare din culpa, conducatorul Aro-ului este scos de sub urmarire penala si cazul se inchide se redeschide din nou ca pana la urma logodnicul meu este cel vinovat.cazul a fost publicat atat in ziarele regionale cat si nationale,dar fara nici un rezultat.procuratura judetului sibiu este prea "puternica" sa fie intimidata.cazul nici pana in ziua de astazi nu a fost putut fi trimis in judecata!!!!!ci pur si simplu inchis.ultima noastra sansa este la strasbourg.dar pentru pasul acesta avem nevoie de dosar.nici acesta nu ni s-a restituit pana in prezent,desi ultima hotarare este din iulie 2005.din informatiile mele stiu ca pentru a putea scrie la strasbourg exista o limita de 6luni.iar noi nu mai avem atat de mult timp...Intrebarea mea la Dvs. este:
-exista vreo lege prin care procuratura este obligata sa restituie dosarul penal victimei?
-in cazul in care exista persoane care au trecut printr-o experienta asemanatoare sau care au experienta cu strasbourg-ul sau un avocat care se ocupa cu astfel de cazuri, va rugam sa lasati un numar de telefon sau adresa de e-mail unde va putem contacta.
Multumim pentru timpul acordat citirii problemei noastre.
Pe linia instanţelor ar trebui sa existe un singur dosar, care se arhiveaza la judecătorie. In dosarul judecatoriei trebuie sa se găseasca şi dosarul tribunalului care a judecat recursul împotriva sentinţei judecătoriei.
Este posibil ca la parchet sa mai existe un dosar, aşa-zisa "urmă de dosar" care să conţină o parte din actele îndeplinite în faza de urmărire penală (acesta ar trebui să conţină copii de pe procesele-verbale întocmite de organul de urmărire penale, rezoluţii şi ordonanţe, precum şi o serie de înscrisuri ce nu au legătură cu soluţia dosarului şi care nu este necesar să îngroaşe dosarul înaintat la instanţă. Oricum, la momentul promovării plângerii la instanţă, parchetul avea obligaţia de a comunica dosarul cu toate actele şi înscrisurile ce ţin de soluţie (nu urma de dosar). Dacă au îndrăzit ca la efecutarea toaletei dosarului să scoată înscrisuri din dosar şi să le lase la urma de casă a parchetului, atunci se vede reaua-credinţă a procurorilor. Este vorba de metoda aplicată în dosarul Ţiriac, ce a dus la declanşarea unui scandal la Parchetul General.
Pentru a vă adresa Curţii Europene a Drepturilor Omului, trebuie să aveţi copii de pe ordonanţele procurorului, plângerile dumneavoastră, încheierile de şedinţă din toate dosarele (judecătorie şi tribunal) precum şi de pe sentinţele şi deciziile care au fost pronunţate în cauză.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)
Plingere contra rezolutiei procuror naida gabriel naida gabriel am primit la data de 24.09.2009 de la parchetul de pe linga jud.radauti o ordonanta de scoatere de sub urmarire penala si aplicarea unei sanctiuni cu caracter ... (vezi toată discuția)
Lovire si alte violente geogxg88 geogxg88 In data de 12.08.2012 am fost lovit cu o sticla in cap provocandu-mi leziuni ce au necesitat 7-8 zile ingrijiri medicale. D-nul procuror a analizat dosarul si ... (vezi toată discuția)