avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Intoarcerea la serviciu de pe CIC
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Intoarcerea la serviciu de pe CIC

Buna ziua, Laura Biga este numele meu.
De cateva zile m-am intors de pe Concediu Ingrijire Copil pana la 2 ani.
Vreo 2 zile nu m-a luat nimeni in seama, adica sa mi se predea atributiile care le-am avut inainte de nastere, ci am primit o decizie de la Resurse Umane cum ca sunt detasata pentru 2 luni de zile la un alt serviciu, si in alta locatie.
Lucrez la Protectia Copilului Serviciu Contabilitate-Salarizare, si m-au detasat pe Asistenta Sociala, la Prestatii Sociale. Mentionez pe ca postul de la Serviciul Contabilitate - Salarizare, am dat concurs si sunt titulara.
Se poate sa ma detaseze, imediat dupa ce mi-am reluat activitatea dupa CIC, in alta locatie, si pe un alt serviciu? Adica stiu ca prin lege nu au dreptul sa ma concedieze si sa-mi desfiinteze locul de munca, in primele 6 luni de la revenire dupa CIC. Au dreptul sa ma detaseze ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:58, 26 Ianuarie 2016
laurabiga a scris:

....
Se poate sa ma detaseze, imediat dupa ce mi-am reluat activitatea dupa CIC, in alta locatie, si pe un alt serviciu? Adica stiu ca prin lege nu au dreptul sa ma concedieze si sa-mi desfiinteze locul de munca, in primele 6 luni de la revenire dupa CIC. Au dreptul sa ma detaseze ?

1. Desfiintarea postului este posibila la revenirea din CCC.

2. La revenirea din CCC se poate modifica c.i.m. cu acordul partilor sau unilateral de catre angajator in conditiile prevazute de Codul Muncii.

Prin urmare, se poate dispune detasarea dvs la revenirea din CCC.

3. Potrivit art. 25 alin. 3 din OUG 111/2010, angajatorul are interdictia de a nu va concedia pe o durata cu pana la 6 luni de la data revenirii din CCC.

Interpretarea textului de lege este in sensul ca de la data revenirii din CCC persoana respectiva nu poate fi concediata pe o durata cu pana la 6 luni de zile calculata de la data revenirii din CCC.

Sintagma " cu pana la 6 luni" semnifica faptul ca aceasta perioada este perioada maxima , angajatorul avand posibilitatea ca prin Reg.Intern sau CCM sa stabileasca o perioada mai mica.

Asadar, textul de lege nu prevede o durata fixa pentru interzicerea concedierii .

Dupa aceasta perioada, angajatorul poate decide concediere persoanei respective.
Pe mine nu ma intereseaza concedierea, ma intereseaza doar detasarea.
Si nu a fost cu acordul partilor, am fost sa zic asa, anuntata cand mi-a fost inmanata decizia de la Resurse Umane.
Nici macar nu am studii de Asistenta Sociala, am studii Economice.
La detasare nu se cere acordul partilor , daca ati fi citit mai bine am specificat clar : se poate dispune detasarea dvs la revenirea din CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intoarcere din cic abbyhobincu abbyhobincu Buna ziua , Am o nelamurire si sper sa gasesc raspuns la dumneavoastra. In anul 2011 am anuntat angajatorul ca sunt insarcinata . Ulterior , am primit o ... (vezi toată discuția)
Intrebare a unei colege- eu spun ca da Maran Corina Maran Corina Se poate desfiinta un post imediat dupa ridicare suspendare cim pt concediu ingrijire copil , cu preaviz de 20 zile? ( invoc aici art.65 lit.1, art.75 si oug ... (vezi toată discuția)
Drepturi la revenirea din concediu crestere copil gab11 gab11 Buna ziua, As dori sa stiu care sunt drepturile de care pot beneficia la intoarcerea din concediul de ingrijire a copilului. Angajatorul poate dispune ... (vezi toată discuția)