avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna seara !
In urma unui conflict de munca am dat in judecata angajatorul .Am castigat procesul cu angajatorul si toate drepturile de care as fi beneficiat de la 01.04.2015 si pana in prezent precum si reintegrarea pe vechiul post. Urmeaza sa ma prezint la angajator pentru intocmirea actelor si sa incep serviciul. Va rog sa-mi spuneti daca pot beneficia de concediul de odihna pentru perioada 01.04.2015 si pana in prezent si daca da, pana la ce data pot efectua CO. Daca se poate si cadrul legal.
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 26 Ianuarie 2016
Art. 146. C.mun.
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
...

Asadar, pana la 30 iunie 2017 angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat pentru anul 2015.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintegrare in munca urmare unei sentinte a instantei de fond. sviasu sviasu Urmare unei sentinte civile emisa de instanta de fond am castigat procesul. Instanta a dispus reintegrarea si plata drepturilor salariale. Intrebarile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa ccc Tedeea Tedeea Buna. Am tot citit articolele de aici in legatura cu acordarea CO dupa CCC dar as vrea totusi o clarificare. Intre 2015- aprilie 2017 sunt in concediu crestere ... (vezi toată discuția)
Recuperare concediu de odihna neefectuat datorita concediului de crestere copil mass mass Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in privinta concediului de odihna al sotieii mele! In iulie 2015 sotia mea a nascut, pana la data nasterii nu a efectuat ... (vezi toată discuția)