avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1268 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract chirie neinregistrat, denuntare unilaterala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract chirie neinregistrat, denuntare unilaterala

Buna ziua. Am facut un contract de inchiriere pe 6 luni. Contractul a fost facut in 2 exemplare.(eu sunt chiriasul). Am platit prima luna si o garantie(egala cu valoarea unei luni). Contractul este unul de mana ca sa zic asa. Propietarul nu si-a trecut datele din buletin eu vazand acest lucru ulterior din pacate. Intrebarea mea este pot sa plec inainte de cele 6 luni? Poate propietarul sa ma oblige sa platesc toate cele 6 luni? Eu doresc sa achit intretinerea care imi revine mie + factura curent aferenta. Cu propietarul nu doresc sa ma cert ca nu din cauza lui vreau sa ma mut. Numai ca ma gandesc ca o sa vrea sa ma oblige sa stau sau sa achit toate cele 6 luni. Doresc sa ma mut din cauza vecinilor care asculta manele noaptea si nu ma pot odihni. Am incercat si cu vecinii sa ii fac sa dea muzica mai incet noaptea dar nu am cu cine sa vorbesc. Multumesc. Astept un sfat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 12:23, 29 Ianuarie 2016
N-ati stipulat si conditii de reziliere? In mod normal se stipuleaza sa se anunte cu 30 zile inainte daca se doreste incheierea contractului. Incercati sa discutati amiabil, proprietarul ar fi normal sa inteleaga, avand in vedere ca nici nu a declarat contractul la finante, este in culpa.
Trebuie notificat proprietarul etc. Daca vecinii sunt problema, nu e vina proprietarului, faceti reclamatie vecinilor.
Cat despre datele de identificare, depinde ce anume scrie la parti, daca datele sunt suficiente pentru identificarea lor.
In contract nu este stipulata nicio conditie de reziliere. Cum am spus este un contract de mana mai mult. In contract la datele lui este trecut numai numele nu si datele din buletin, in schimb la mine este trecut si numele dar si datele din buletin.
Nu sunt necesare musai datele din b uletin, orice data, cum ar fi: Gheorghe ion, proprietar al imobilului bla-bla... asta inseamna ca n-or fi doi Gheorghe Ion proprietari pe imobilul ala, intelegeti?
Actele se interpreteaza in sensul in care produc efecte, nu in sensul in care nu ar produce. E dificil, sunt chestiuni tehnice si nu vad sa aiba legatura cu problema dv.
Notificati proprietarul, reclamati vecinii, eventual mergeti la un avocat. Apreciati dv. daca merita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatia spațiului inchiriat la radierea firmei Daiana122 Daiana122 Buna ziua,am inchiriat un spatiu am platit avans 2 luni,+1 luna in care activitatea firmei nu a functionat,am stat pe piata 3 luni iar acum vreau sa o inchid ... (vezi toată discuția)
Reziliere unilaterala contract inchiriere - proprietar abuziv Cosmin_Andrei Cosmin_Andrei Buna ziua. Am o intrebare privind un contract de inchiriere pe o durata de un an, efectuat in luna septembrie a anului trecut. La Rezilierea contractului este ... (vezi toată discuția)
Chirias ce imi creeaza probleme petunie petunie Am inchiriat o casa cu curte in octombrie anul trecut pentru o perioada de 1 an de zile. In ultima perioada chiriasul mi-a adus in curte 2 catele cu vre-o 16 ... (vezi toată discuția)