avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Emitere factura fara contract
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Emitere factura fara contract

Buna ziua,
Tot caut de ceva timp si nu gasesc raspuns, asa ca m-am hotarat sa deschid un subiect nou pentru a ma lamuri.

Am un srl si din cand in cand prestez servicii pentru persoane fizice.
Este obligatoriu sa fac contract cu fiecare persoana fizica sau nu?

Exemplu de serviciu: mi se cere sa verific daca administratorul blocului a calculat corect penalizarea unui apartament pe o perioada de 2 ani.

Multumesc anticpiat!
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 10:09, 29 Ianuarie 2016
Este bine sa aveti contract. In cazul litigiilor este baza de la care se pleaca.
ok, imi asum si sper sa nu ajung pana la astfel de probleme.
Dar din punct de vedere legal pot emite factura fara sa am un contract?
Adica o sa iau amenda la un control pentru asta?
Multumesc,
este suficienta o comanda pe email?
in subsolul formularului"FACTURA" mentionati mesajul" Prezenta factura tine loc de contract in cazul in care nu este semnat unul intre cele doua parti"
Fiecare factura sa fie stampilata si semnata de ambele parti, atunci nu vad ce probleme mai pot aparea.
Succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - modalitate de a factura banii ciulic ciulic Buna ziua, pentru ca cunostiintele mele in acest domeniu sunt egale cu 0 am ajuns in sfarsit (sper ca este locul potrivit) aici pe forum, avand urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Creanta unei firme preluata de o noua firma robertdrilea robertdrilea Buna ziua, Ma lovesc de urmatoarea situatie: Firma X Srl are o datorie ramasa din 2010. Momentan am aflat ca aceasta firma se afla in procedura de faliment ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract orange belcar belcar Este legal ca Orange sa emita facturi de prestare servicii catre un SRL cu acivitatea suspendata pana in 2013 tinand cont de faptul ca firma nu are nici un ... (vezi toată discuția)