avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... impartire casa parinteasca intre frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

impartire casa parinteasca intre frati

Suntem patru frați, două fete și doi baieti (aceasta fiind și ordinea în care ne-am născut),dintre care sora cea mare și cu subsemnatul ( cel mic)locuim cu părinții .După ce m-am căsătorit ,am construit anexat de casa parinteasca două camere , un garaj , o magazie și , împreună cu alte două camere din casa parintilor ,am format un apartament pentru familia mea.
Având în vedere ca părinții sunt în vârstă ,aș vrea sa știu care sunt etapele pe care trebuie să le parcurg pentru a obține un act de proprietate asupra a ceea ce am investit .Menționez ca mă aflu în bune relații cu frații și părinții mei.
Cel mai recent răspuns: MARIO-FLORA NECTARIA , Avocat 17:49, 28 Ianuarie 2016
Pentru a avea act de proprietate ar trebui ca parintii sa va faca un act de donatie(din cate cunosc e ceva mai ieftin) sau act de vanzare- cumparare.
Daca nu se fac actele inainte ca unul sau abii parinti sa nu mai fie se va face prin deschiderea succesiunii.
Dificil, mai dificil dupa deschiderea mostenirilor, zic eu. Intai depinde cum ati construit, legal sau nu, apoi e necesar sa dezmembreze parintii si apoi, in functie de cum anume ati construit, sa va dea... in plata sau similar partea dv. de imobil. Depinde de amplasament, de urbanismul local etc.
Cat timp parintii sunt in viata cel mai indicat act juridic ar fi un contract de vanzare-cumparare sau daca sustineti ca va intelegeti cu fratii un contract de intretinere in care ceilalti frati vor fi declaranti.
Donatia in cazul in care mai exista si alti descendenti (fratii dvs) implica unele riscuri si oricum e cu raport (se aduce fictiv la masa succesorala)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire ContSters252861 ContSters252861 pot parintii face act de vanzare -cumparare unuia dintre copii , fara acordul celuilalt?poate fi contestat acest act? (vezi toată discuția)
Extindere constructie fara acte ! D_F D_F Buna seara, Am urmatoarea situatie: - In urma cu 15 ani am construit un garaj in curtea casei parintesti.Pt a putea obtine autorizatia de constructie, tata ... (vezi toată discuția)
Ce pot face in situatia aceasta... ContSters118604 ContSters118604 Buna seara. Am o nelamurire,poate este cineva care ma poate ajuta. Mama mea si-a facut o casa pe terenul parintilor cu mult timp in urma cand nu se puteau face ... (vezi toată discuția)