avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incetare raport de munca prin demisie...imputare ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incetare raport de munca prin demisie...imputare cheltuieli scolarizare

De curand mi-am depus cererea de demisie din functia de politist.Motivele pentru care am facut acest lucru ar fi, in mare urmatoarele:
-refuzul platii primei de concediu pe motiv ca nu sunt bani, desi persoanele cu functii de conducere au primit-o;
-neasigurarea echiparii corespunzatoare...am inceput sa dau o data la doua luni, cel putin(pentru ca le purtam zilnic)bani din buzunar pentru a-mi cumpara camasi pentru ca ei au motivat ca nu au echipament si nici bani de haine nu sunt sa ne dea.
-refuzul decontarii anumitor cheltuieli de transport, pe acelasi motiv ca nu sunt bani;
-neplata unui anumit spor de care prin lege ar fi trebuit sa beneficiez, de care ceilalti colegi beneficiau;
-neplata indemnizatiei de chirie;
-contactarea unor boli profesionale;
-jigniri repetate, etc, etc...nu pot intra acum in detalii
Nelamurirea mea ar fi urmatoarea:
Eu am urmat cursurile unei unitati de invatamant din cadrul M.A.I, timp de aproximativ 2 ani.Am incheiat, bineinteles, un contract in acest sens prin care ma obligam sa platesc in cazul in care plec inainte de expirarea contractului .
Avand in vedere ca eu mi-am dat demisia, inainte de expirarea termenului, pentru ca ei nu si-au indeplinit anumite obligatii pe care le aveau fata de mine, prin Statutul Politistului, desi eu, de-a lungul anilor mi-am facut datoria fata de ei, nu am fost niciodata sanctionata dimpotriva, pentru anumite rezultate chiar premiata, pot, in instanta, sa obtin exonerarea de la plata cheltuielilor de scolarizare?Cunoasteti despre existenta unui astfel de precedent?
Mi se pare total incorect sa raman pe drumuri din cauza unor incompetenti, acum neavand niciun loc de munca, si culmea sa mai platesc si sute de milioane!
Va multumesc, sper ca problema prezentata sa trezeasca interes.
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 00:38, 1 August 2009
Krissia a scris:

CORECT ? @ a_k ? B-)


Mă simt deja pus la punct. :D
Totuşi, insist cu speranţa că pot face faţă argumentului dvs.

O.G. 121/1998 se referă la militari - la vremea aceea, o mare parte din personalul MI era asimilat militarilor. Din moment ce în 2002 a apărut o lege specială privind statutul poliţistului, care prevede că poliţiştii sunt funcţionari publici civili etc. etc., cum oare să le mai fie aplicabilă ordonanţa din 1998?

Aţi citat textul din ordonanţă. Problema lui este că nu a fost actualizat. În ceea ce-i priveşte pe poliţişti, textul ordonanţei a devenit caduc, fiind abrogat implicit de noua lege (v. articolul 82 (2) "La aceeaşi dată orice alte dispoziţii contrare se abrogă.").

Apoi daţi nişte citate în legătură cu răspunderea materială. Aşa cum menţionam, textele din O.G. 121/1998 nu mai sunt aplicabile poliţiştilor, deci le vom scoate din discuţie. Rămâne textul din statutul poliţistului - cu ce foloseşte discuţiei de aici prevederea referitoare la răspunderea materială? Aşa cum am citat şi în mesajul anterior, prevederile din statutul poliţistului se completează cu cele din statutul funcţionarului public. Faptul că tipurile răspunderii nu coincid nu e, aşadar, o problemă.

"(2) Pana la adoptarea hotararilor Guvernului prevazute la alin. (1) politistii beneficiaza de drepturile corespunzatoare prevazute in actele normative in vigoare pentru cadrele militare."
... asta îi face militari, cumva?! Pe lângă asta, textul se referă la drepturi. De când obligaţia salariatului de a nu avea iniţiativa încetării contractului pentru o perioadă de timp este un drept?

În lipsa vreunui alt text normativ care să lege răspunderea poliţistului de răspunderea militarilor, mă tem că vă înşelaţi.
Ultima modificare: Vineri, 31 Iulie 2009
klewos, utilizator
Ei nu am intentionat sa va pun la punct zau asa... :">

Din pacate am lucrat in sistem si a trebuit sa stabilesc raspunderea materiala pentru niste colegi. Exact dupa acest act normativ a trebuit sa lucrez si asa am primit si indicatii de la superiorul meu, asa ca.....nu cred ca ma insel. In alta ordine de idei demisia este un drept parca nu o obligatie nu ? Pe care salariatul are dreptul sa nu o motiveze ( art. 79 alin 3 Codul Muncii :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termene de decadere - raspunderea materiala a militarilor pentru pagubele produse institutiilor ymg24 ymg24 Art. 24. - (1) Răspunderea materială a militarilor pentru pagubele produse instituţiilor publice prevăzute la art. 2 poate fi stabilită numai în cazul ... (vezi toată discuția)
Calculul termenului de decadere Ioana Cristina Catanoiu Ioana Cristina Catanoiu Va rog sa ma ajutati in intrepretarea acestui articol din OG 121/1998 pentru raspunderea materiala a militarilor: "Art. 23 - (1) Termenul pentru efectuarea ... (vezi toată discuția)
Decizie imputatie functionar public mfiruta mfiruta Se poate emite decizia de imputatie in perioada in care raportul de serviciu este suspendat?Sau pe timpul suspendarii nu opereaza prescriptia dreptului de a ... (vezi toată discuția)