Krissia a scris:
CORECT ? @ a_k ? B-)
Mă simt deja pus la punct. :D
Totuşi, insist cu speranţa că pot face faţă argumentului dvs.
O.G. 121/1998 se referă la
militari - la vremea aceea, o mare parte din personalul MI era asimilat militarilor. Din moment ce în 2002 a apărut o
lege specială privind statutul poliţistului, care prevede că poliţiştii sunt
funcţionari publici civili etc. etc., cum oare să le mai fie aplicabilă ordonanţa din 1998?
Aţi citat textul din ordonanţă. Problema lui este că nu a fost actualizat. În ceea ce-i priveşte pe poliţişti, textul ordonanţei a devenit caduc, fiind abrogat implicit de noua lege (v. articolul 82 (2) "La aceeaşi dată orice alte dispoziţii contrare se abrogă.").
Apoi daţi nişte citate în legătură cu răspunderea materială. Aşa cum menţionam, textele din O.G. 121/1998 nu mai sunt aplicabile poliţiştilor, deci le vom scoate din discuţie. Rămâne textul din statutul poliţistului - cu ce foloseşte discuţiei de aici prevederea referitoare la răspunderea materială? Aşa cum am citat şi în mesajul anterior, prevederile din statutul poliţistului
se completează cu cele din statutul funcţionarului public. Faptul că tipurile răspunderii nu coincid nu e, aşadar, o problemă.
"(2) Pana la adoptarea hotararilor Guvernului prevazute la alin. (1) politistii beneficiaza de drepturile corespunzatoare prevazute in actele normative in vigoare pentru cadrele militare."
... asta îi face militari, cumva?! Pe lângă asta, textul se referă la
drepturi. De când obligaţia salariatului de a nu avea iniţiativa încetării contractului pentru o perioadă de timp este un
drept?
În lipsa vreunui alt text normativ care să lege răspunderea poliţistului de răspunderea militarilor, mă tem că vă înşelaţi.